Of een kort kapsel je zal staan, heeft namelijk vooral te maken met de hoek van je kaak. Hoe groter die is, hoe veiliger je kan kiezen voor een korte coupe.

5,7 centimeter

Om die hoek te meten heeft stylist van menig celebrity Giles Robinson de '2,25-inch test' bedacht. Daarbij laat je een meetlat vanaf je oor naar beneden lopen en houd je een potlood of ander latje horizontaal tegen je kin. Kijk nu waar het latje en het potlood elkaar raken: met een afstand van minder dan 5,7 centimeter op het latje zal een korter model je vermoedelijk flatteren. Geeft de lineaal meer dan 5,7 centimeter aan? Dan raadt Giles Robinson af de korte-kopjes-trend te volgen.

2.25-inch test, Giles Robinson
2.25-inch test © Giles Robinson

(EK)

Of een kort kapsel je zal staan, heeft namelijk vooral te maken met de hoek van je kaak. Hoe groter die is, hoe veiliger je kan kiezen voor een korte coupe. Om die hoek te meten heeft stylist van menig celebrity Giles Robinson de '2,25-inch test' bedacht. Daarbij laat je een meetlat vanaf je oor naar beneden lopen en houd je een potlood of ander latje horizontaal tegen je kin. Kijk nu waar het latje en het potlood elkaar raken: met een afstand van minder dan 5,7 centimeter op het latje zal een korter model je vermoedelijk flatteren. Geeft de lineaal meer dan 5,7 centimeter aan? Dan raadt Giles Robinson af de korte-kopjes-trend te volgen. (EK)