Zo kalmeer je rauw geschuurde dijen

© Eline Van Hooydonck

Een warme, plakkerige dag en een rok, meer hebben de meeste bovenbenen niet nodig om te veranderen in een rode, geïrriteerde zone. Er zijn verschillende manieren om dit pijnlijke verschijnsel tegen te gaan, maar wat moet je doen eens je het al opgelopen hebt?

Je kent ze wel, van die heerlijke Engelse benamingen waar wij in het Nederlands geen alternatief voor hebben, ook al hebben we er evenzeer nood aan. Chub Rub is één van deze benamingen, een allerschattigst rijmpaar dat het minder schattige probleem van tegen elkaar schurende bovenbenen omvat.

Vooraleer we de wansmakelijke hashtag #fatgirlproblem zien opduiken : chub rub is een probleem dat alle maten en gewichten aangaat. Een kokerrok maatje 36 duwt je dijen immers ook netjes tegen elkaar en in combinatie met transpiratie levert je dat eveneens brandwonden op.

Er bestaan allerlei trucjes om chub rub te voorkomen, zoals het smeren van glijmiddel of gespecialiseerde producten voor je de deur uitgaat of het dragen van speciale shortjes onder je jurk, maar (thanks for nothing!) wat moet je nu precies doen wanneer je dijen al in brand staan?

Zo kalmeer je rauw geschuurde dijen
© Eline Van Hooydonck

Reinig

Eens je thuisgekomen bent van die helletocht die “wandelen met rauwe dijen” doorgaans is, vergeet dan niet om die zere plekken schoon te maken met lauwwarm water en eventueel een milde zeep (zonder parfum!). De kans is immers groot dat je de huid een beetje beschadigd hebt, en je wil die miniatuurwondjes geen vuile infectie zien worden natuurlijk.

Desinfecteer

Water alleen is niet voldoende. Een zachte desinfecterende gel (hier ook: zonder parfum) doodt de rest van de bacteriën die zich tegoed doen aan je gewonde huid.

Kalmeer

Alright, je hebt de huid bacterievrij gemaakt, maar hoe zorg je er nu voor dat het brandende gevoel verdwijnt? Je dijen koel en droog houden is het belangrijkste. Met je benen gespreid voor een ventilator liggen mag dan wel niet de meest elegante oplossing zijn, enkel kniesoren die het nog niet geprobeerd hebben zouden er iets tegenin durven brengen.

Wie het deftig wil houden kan altijd rekenen op ouwe, trouwe, multifunctionele aloë vera gel (zorg ervoor dat je 100% pure aloë neemt) of legt doordrenkte, afgekoelde kamilletheezakjes op de geïrriteerde huid.

Nabehandeling

Zoals hierboven beschreven is het extreem belangrijk om de geschuurde huid droog te houden om bacteriën en schimmels (jup) te weren terwijl je geneest. Draag ademende katoenen pyjamabroeken en onderbroeken en of leggings onder je jurk wanneer je weer buitengaat.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

via Bustle

De tekeningen in dit artikel zijn van de hand van Eline Van Hooydonck. Voor meer van haar werk, surf je naarThe Pencils of Eline.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content