Zo bescherm je je haar voor en na het zwemmen

© Walt Disney Pictures

Zomer staat gelijk aan zwemmen, maar hoewel baantjes trekken of ronddobberen geweldig is voor onze conditie en ons humeur, zijn onze lokken niet al te tuk op deze verfrissing. Enkele tips om je kapsel te beschermen tegen chloor en zout.

VOOR het zwemmen

Vlecht je haar

Voorkom klitten, knopen en haar dat als een slappe vod tegen je rug kleeft door er een vlecht in te maken.

Maak je haar nat

Jup, vooraleer je de golven of het zwembad in duikt is het best om je haar even nat te maken met schoon, zoet water. Niet alleen reinig je zo je haar zodat je geen hairspray of mousse in het zee- of zwembadwater achterlaat, je voorkomt ook dat je haar al het zoute of met chloor verrijkte water gaat opzuigen als een spons. Water werkt dus als een beschermlaag voor water, wie had dat gedacht!

Bescherm je haar

Een beetje kokosolie of jojoba olie op je puntjes doet wonderen om je haar te beschermen tegen zout water. Een toffe badmuts geeft dan weer volledige bescherming. Wie echt “euh hàllo hoe goed ziet uw haar eruit” reacties tijdens het walking dinner wil opwekken kan onder die badmuts een diep voedende conditioner aanbrengen. Score!

NA het zwemmen

Was je haar

… best zo snel mogelijk. Wanneer je uit de zee of het zwembad komt zou je eigenlijk meteen onder de douche moeten – gelukkig zijn de meeste zwemgelegenheden daarop voorzien. Chloor dat een hele dag in je haar bakt onder de brandende zon beschadigt je haar enorm en hoewel zeezout je haar textuur en volume geeft, is de combinatie zout water + zon hetzelfde als bleekwater. Tof als je die surfergirl look nastreeft en je ombre wat dimensie wil geven, rampzalig wanneer je je haar net donkerrood hebt laten verven. Breng sowieso je beschermende zonnespray voor je haar opnieuw aan na elk contact met water.

Kies voor leave-in conditioner

Je haar kan wel wat extra liefde gebruiken. Na een voedende shampoosessie is het dus wijselijk om te kiezen voor een conditioner die de hele avond zijn werk kan doen op jouw lokken.

Gebruik een kam met ver uiteenstaande tanden

Wie nat haar wil kammen of borstelen vraagt om problemen. Een kam met tanden die wijd uit elkaar staan minimaliseert het breken van het haar, gaat kroezels tegen en is aangewezen voor zij die het echt niet kunnen laten.

Detox

Na een weekje zon zee/zwembad heeft je haar zoveel behandelingen ondergaan dat het even rust nodig heeft. Zorg dat alle restjes conditioner, SPF spray en chloor uit je haar gewassen worden met een detox shampoo of reinig je haar met appelazijn.

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content