Zo begin je eraan: je haar minder wassen

© iStock

Je weet al dat je haar te veel wassen eigenlijk niet goed is, maar weet niet goed hoe je ermee kan minderen zonder dat het lijkt alsof je in een frietketel bent gevallen? Wij geven je graag enkele tips.

Je bent vermoedelijk al om de oren geslagen met de goedbedoelde raad je haar niet te vaak te wassen. Allemaal goed en wel, maar hoe verschijn je dan nog presenteerbaar op je werk? We leggen het je graag uit.

Hoe contradictorisch het ook klinkt, je haar elke dag wassen met shampoo, maakt het eigenlijk alleen nog vettiger. Shampoo droogt de hoofdhuid namelijk uit, waardoor ze als tegenreactie net meer talg zal afscheiden. Je haar niet elke dag wassen, zal de natuurlijke oliën de kans geven je haar zelf te onderhouden, wat na een tijdje zal resulteren in gezonder haar dat langer fris blijft.

Bestudeer je haartype

Hoe lang je het uithoudt zonder shampoo, hangt af van je haartype. Heb jij droog of krullend haar? Dan kan je gerust zijn: jij kan vermoedelijk een week zonder je haar te wassen. Op andere dagen va de week kan je dan conditioner gebruiken tijdens je ochtendlijke douche.

Ben jij bedeeld met normaal of van nature vet haar? Dan streef je best naar twee tot drie dagen zonder wasbeurt.

Zo begin je eraan: je haar minder wassen
© iStock

Geduld

Net als iedereen die beslist haar haar nooit meer te wassen, zal je door een aanpassingsperiode moeten. Hou je aan je nieuwe wasschema en oefen een maand lang geduld. Tot wanneer je haar gewend is aan de nieuwe routine, zijn er gelukkig wel een aantal middeltjes die je scalp beschaafd kunnen houden.

Middeltjes

Als je er dan toch steeds minder van gaat gebruiken, kan je beter investeren in een degelijke shampoo. Wij testten eerder Perfect Hair Day uit van Living Proof, een shampoomerk dat werd samengesteld in een wetenschappelijk labo, en mochten aan de lijve ondervinden dat we een dag proper haar wonnen.

Ten tweede zal je jezelf dankbaar zijn voor de aanschaf van een goede droogshampoo. Die haalt het eerste vettig glansje uit je haar zonder al te veel moeite en geeft het een instant volume-boost.

Is je haar echt op het randje van sociaal aanvaardbaar? Gebruik de extra textuur dan in jouw voordeel en leg er een slordige vlecht in, of steek het op in een hoge dot. Dat is niet alleen überchic, maar je zal merken dergelijke kapsels ook veel gemakkelijker houden als je haar niet vers gewassen is. Succes!

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content