Zes oogcrèmes getest (2)

ESTÉE LAUDER TIME ZONE ANTI-LINE / WRINKLE EYE CREME (POT 15 ML: 46 EURO) Volgens Estée Lauder doen donkere kringen en rimpels rond de ogen vrouwen tussen dertig en vijfenvijftig jaar ouder lijken. De oplossing die het merk voorstelt is een oogcrème die hydrateert en voor een gezonde huidbarrière en bescherming van huidcellen moet zorgen. Normaliter mag oogcrème alleen op het oogbeen ingetokkeld worden, maar deze parfumvrije crème kan ook op de oogleden worden gebruikt. Vanuit hygiënisch standpunt is een pompflacon de beste keuze, de doorsneeconsument verkiest echter nog altijd een pot. In de parfumerie. GIVENCHY HYDRA SPARKLING GEL YEUX ANTI-FATIGUE HYDRATANT LUMIERE (TUBE 15 ML : 42,74 EURO) Een omstandige omschrijving voor deze frisse gel die belooft wallen te ontzwellen, donkere kringen te verlichten en fijne lijntjes glad te strijken. De ingrediëntenlijst verklapt dat dit product voornamelijk hydrateert. Voor mijn twintig-plus-collega was dat voldoende, maar een dertiger zoals ik heeft zwaarder geschut nodig om weer wakker uit de ogen te kijken. In de parfumerie.

KENZOKI BELLE DE JOUR ANGEL EYES (POMPFLACON 15 ML: 76,27 EURO) Een naam als Angel Eyes schept verwachtingen. Kenzoki heeft een eigen, zintuiglijke benadering van huidverzorging. Zo ook bij dit product: een geurige oogcrème die je met een borsteltje aanbrengt. Is het de witte lotus die een kalmerend effect heeft of het geurige ritueel? De compacte textuur is makkelijk smeerbaar, geeft instantcomfort en in de spiegel ziet het behandelde oog er merkbaar frisser uit. In de parfumerie.

GUERLAIN SUPERAQUA PATCHES (100,97 EURO) Deze transparante silicone-patches zijn gedrenkt in een hydraterend serum en werken verkoelend, hydraterend en ontzwellend. Mijn toevlucht na korte nachten: op tien minuten tijd zie ik er toch wat meer uitgerust uit. Wel behoorlijk prijzig. In de parfumerie.

FILORGA OPTIM-EYES (POMPFLACON 15 ML: 42 EURO) De pompflacon met ingenieus draaisysteem en de lange ingrediëntenlijst (102!) sterken het vermoeden dat dit een technischer product is. Filorga is producent van fillers (opvulinjecties voor rimpels) en medische peelings. Deze oogcrème is dan ook geïnspireerd op de formule die wordt gebruikt voor mesotherapie _ het toedienen van vitaminen, hyaluronzuur, aminozuren of minerale zouten via kleine prikjes net onder de huid. Belooft kringen, wallen en rimpels weg te werken. Apotheek & parafarmacie.

ROC RIDES CORREXION CREME ANTI-RIDES YEUX (TUBE 15 ML: 25,50 EURO) Deze parfumvrije oogcrème (in tube) in Rocs vernieuwde antirimpelgamma, Rides Correxion, is een waterachtige emulsie die hydrateert en die een trio (retinol, hyaluronzuur, biopeptiden) bevat dat rimpels moet bezweren. Micropigmentjes vangen het licht en verlichten optisch kringen en laten rimpels minder diep lijken. De crème ook aangebracht worden op het bewegend ooglid, om het wat ‘op te spannen’. In de apotheek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content