“You look Disgusting”: ontroerende video over blogster die haar acne laat zien

© Em Ford

Nadat blogster Em Ford foto’s van zichzelf zonder make-up online plaatste kreeg ze commentaren als “Seriously…… has she ever washed her face?” Met deze ontroerende video bindt ze de strijd aan met de onrealistische schoonheidsidealen die de sociale media beheersen en vrouwen en mannen onzeker maken.

Drie maanden geleden begon blogster Em Ford met het plaatsen van foto’s van zichzelf zonder make-up op haar blog My Pale Skin.

Kreeg ze bij foto’s waarop ze haar acne verbergt onder een dikke laag make-up nog het ene na het andere complimentje: ‘You look so stunning”, “That lipstick is amazing on you” en “You’re so perfect”.

Zonder make-up moest ze het doen met hatelijke opmerkingen als “Seriously…… has she ever washed her face?”, “Ewww, gross, horrible, ugly” en “You look disgusting”.

Met dit filmpje wil ze laten zien hoe de sociale media een onrealistisch beeld van vrouwen en mannen creëert. We krijgen dagelijks valse beelden van perfecte gezichten en lichamen voorgeschoteld en vergelijken onszelf met onrealistische schoonheidsidealen.

Daardoor valt het niet mee om het belangrijkste te onthouden, zegt Em Ford: je bent mooi, ook al voel je je lelijk, ook al heb je moeite om vrienden te maken of vind je het moeilijk om zelfvertrouwen te hebben. Geloof in jezelf en laat nooit iemand je wijsmaken dat je niet mooi bent, zelfs jijzelf niet. (MS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content