Scandinavië is hot. We houden van hun mode, hun design én hun mooie mensen. Maar nu hebben verschillende studies uitgewezen dat landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken er goede eetgewoontes op nahouden.

Het dieet is eigenlijk geen nieuwe uitvinding. Zo'n 11 jaar geleden stelden enkele Deense chefs en voedingsdeskundigen een tienpuntenplan samen om 'Scandinavisch' te eten, zowel qua ingrediënten als qua ingesteldheid. Het zijn geen wereldschokkende instructies, maar gewoon degelijke en gezonde eetgewoontes. Wij lijsten de belangrijkste hier voor jullie op.

  • Meer fruit en groenten
  • Meer volkoren producten
  • Meer vis en schaaldieren
  • Eet minder vlees, maar wat je eet moet van een hoge kwaliteit zijn
  • Eet meer biologisch geproduceerde producten en vermijd additieven
  • Eet seizoensgerelateerde producten en meer huisgemaakte maaltijden

Wie hoopte op een overvloed aan Zweedse balletjes komt dus bedrogen uit, maar het is alvast geen dieet waarbij je de vreemdste etenswaren moet verorberen. (AB)

Scandinavië is hot. We houden van hun mode, hun design én hun mooie mensen. Maar nu hebben verschillende studies uitgewezen dat landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken er goede eetgewoontes op nahouden.Het dieet is eigenlijk geen nieuwe uitvinding. Zo'n 11 jaar geleden stelden enkele Deense chefs en voedingsdeskundigen een tienpuntenplan samen om 'Scandinavisch' te eten, zowel qua ingrediënten als qua ingesteldheid. Het zijn geen wereldschokkende instructies, maar gewoon degelijke en gezonde eetgewoontes. Wij lijsten de belangrijkste hier voor jullie op.Wie hoopte op een overvloed aan Zweedse balletjes komt dus bedrogen uit, maar het is alvast geen dieet waarbij je de vreemdste etenswaren moet verorberen. (AB)