Word je eigen visagiste in vijf stappen

© The Pencils of Eline

Het Amerikaanse beautymerk Bobbi Brown opende deze week een nieuwe vestiging in Antwerpen en biedt daar make-up advies aan op maat. Knack Weekend deelt alvast enkele make-up tips om een eigen beauty class te recreëren aan je wastafel.

Ben jij ook zo jaloers op de vrouwen die beschikken over een persoonlijke make-up artist of over het talent om in een paar seconden gestroomlijnde eyeliner aan te brengen? Het 57-jaar jonge gezicht van het gelijknamige Bobbi Brown beweert echter dat elke vrouw haar eigen make-up artist kan zijn thuis, als ze beschikt over de juiste producten en kennis. Nog niet overtuigd? Wij delen alvast de eenvoudige 5-stappen beautyroutine die we geleerd hebben op de Bobbi Brown Masterclass:

Voorbereiden doe je met een laagje hydraterende moisturizer. Ook al heb je je genadeloos lang overslapen, probeer toch elke dag je gezicht te reinigen en hydrateren: een leven zonder droge plekjes wacht op je! Kies voor een crème met SPF, aangezien deze je huid beschermt tegen schadelijke zonnestralen. Dagcrème maakt van je gezicht trouwens ook het perfecte neutrale canvas om je gezicht te gaan behandelen met allerhande dekkende smeersels. Belangrijk is ook een goed serum te vinden voor je huid. Geen nood, je bent echt niet de enige die wil weten wat serums goed doen voor je huid: serums bevatten andere ingrediënten die je huid een extra powershot geven, of ze nu verrijkt zijn met lychee-extracten zijn of anti-aging componenten: het zijn wonderlijke vloeistoffen die de huid van binnenuit repareren. Je kan tegenwoordig ook serums komen die meteen ook werken als corrector of concealer: bye bye paarse kringen onder je ogen!

Hoe? De perfecte manier om je moisturizer en serum aan te brengen is met een zachte, deppende beweging. Corrector serum breng je het beste aan met een klein borsteltje en je begint aan de binnenkant van je ogen. Vervolgens kan je het verder uitspreiden (met je vingers) naar de andere hoek. Werk af met concealer.

Dan volgt de stap waar vele(n) hun geduld verliezen. De foundation (1) is een beetje de cuisson van de make-up: het hangt af van persoonlijke voorkeur en het vraagt het nodige oefenwerk om je techniek te perfectioneren. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen: met de juiste producten kom je al een heel eind.

Wat je nodig hebt: een foundation in de juiste kleur (vraag advies in de winkel, een foundation met geel pigment doet het altijd goed) en je handen, een sponsje of een goede borstel. Wij prefereren een goede foundation brush, omdat die de verspreiding van bacteriën tegengaat (wel wassen na gebruik!). Vaak last van droge plekjes? Mix dan een beetje foundation met je dagcrème en creëer zo je eigen BB-cream.

Hoe? Breng de foundation aan (in eender welke vorm) en verdeel deze het met je vingers tot de foundation volledig vermengd is met de rest van je huid en al je imperfecties verdwenen zijn als sneeuw voor de zon.

Wanneer is het goed? Als het niet meer opvalt. Zegt iemand dat je mooi gemaquilleerd bent, dan is de missie gefaald. Make-up zorgt ervoor dat je een nog mooiere versie bent van jezelf en vegen gele foundation helpen je daar niet aan.

Iedereen heeft een andere manier om blusher (2) aan te brengen: sommigen verkiezen de jukbeenderen, anderen de appel van hun wangen. Waar je ook je borstel plaatst, het is best dat je begint met een natuurlijke kleur (denk peach-tonen) om je gezicht een instant gezonde gloed mee te geven. Daarna kan je eventueel nog afwerken met een heftigere kleur.

Word je eigen visagiste in vijf stappen
© The Pencils of Eline

Eerlijkheid is eerlijk, ook wij vinden oogschaduw (3) aanbrengen niét gemakkelijk. Toch is er niet veel nodig om je pupillen in de verf te zetten. Laat je niet afschrikken door de miljarden oogschaduwkleuren en paletten die je in de winkel aanstaren: twee of drie basiskleuren zijn eigenlijk voldoende om je ogen te doen spreken. Heb je blauwe ogen? Dan gebruik je het best een lichte of natuurlijke toon zoals een schitterende champagnekleur, maar ook grijs doet het goed. Bruinogige individuen kiezen dan weer het best voor bijvoorbeeld bronzen of gouden tinten.

Wat heb je nodig? Een oogschaduwpenseel, een eye primer (maar geloof ons, een concealer of foundation zijn ook goed) en een palet met twee kleuren naar keuze.

Hoe? Breng eerst de eye primer aan. Je kan die apart kopen, maar meestal zit er op een palet ook een hele neutrale kleur die je als basis kan gebruiken. Breng deze basis aan tot je arcadeboog (dat is het “vouwtje” dat je net boven je ooglid kan zien) en blend dit uit. Als je arcadeboog laag ligt, blend dan uit tot een klein stukje boven je arcadeboog.

Neem een beetje van je tweede kleur (een iets donkerdere tint) om op je arcadeboog aan te brengen. Begin in het midden, en volg de arcadeboog naar de buitenkant van je oog. Ga zeker niet verder dan de ingebeelde lijn die reikt van je wenkbrauwpunt en het uiterste van je ooglid! Maak je borstel proper, en blend vervolgens alle oogschaduw.

Op zich kan deze look al tellen voor overdag, maar als je jezelf echt wil bewijzen kan je nog een derde kleur (Glitters! Goud! Zilver!) aanbrengen. Deze kleur breng je vooral in de hoek aan. Belangrijk is wel altijd te blenden, anders krijg je een kakafonie aan kleuren.

Eyeliner (4) is de nachtmerrie van vele vrouwen: je hebt een getrainde vaste hand nodig om een perfecte lijn op je bovenste ooglid aan te brengen en in het begin kan je best schrikken van de plotse aanraking (als je ooglid dat niet gewoon is) en krijg je vaak een kliederboel. Begin dus niet met een liquid eyeliner, maar schaf een fijn penseeltje aan dat je kan dippen in een eyelinergel. Hiermee kan je kiezen hoeveel eyeliner aanbrengt en het voelt niet zo vreemd als een vloeibare versie. Een liquid eyeliner is natuurlijk wel duurzamer en veegt veel minder snel uit. Als je blijft morsen met eyeliner, kan je altijd een lepeltje gebruiken om je te helpen.

Werk je look af met een beetje mascara en wat lippenstift (5) naar keuze en je bent klaar! (EVH)

Word je eigen visagiste in vijf stappen
© Bobbi Brown

Donderdag 29 oktober opent de nieuwe vestiging van Bobbi Brown in Antwerpen zijn deuren in de Korte Gasthuisstraat. Je kan er terecht voor onder andere advies op maat maar ook voor Bobbi’s Makeup Lessons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content