Een nieuw middel zou haaruitval voor één vijfde verminderen bij vrouwen. Dat schrijft de Daily Mail.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Californië, in opdracht van het cosmeticabedrijf Viviscal, werden 72 vrouwen gevolgd die door stress, slechte voeding en hormonale schommelingen last hebben van haaruitval. Aan een deel van de vrouwen werd het nieuwe middel gegeven, dat 'botox voor het haar' wordt genoemd en de andere helft van de vrouwen kregen placebo's toegediend.

De proefpersonen die het nieuwe middel, gemaakt door Viviscal, hadden ingenomen stelden vast dat na drie maanden hun haaruitval met één vijfde was verminderd. Professor Glynis Ablson van de Universiteit van Californië is blij met deze resultaten. "Dit is een zeer spannende ontwikkeling," zegt Ablon aan de Daily Mail.

Een belangrijk ingrediënt in het nieuwe middel is het eiwit AminoMar C. Dit komt vooral voor in vis en werd ontdekt door een Scandinavische dermatoloog ontdekt toen hij het dieet van de Inuit in Groenland aan het bestuderen was. Meer details over het nieuwe middel zal worden bekendgemaakt tijdens het World Congress for Hair Research in het Schotse Edinburgh. (LVR)

Een nieuw middel zou haaruitval voor één vijfde verminderen bij vrouwen. Dat schrijft de Daily Mail. Uit een onderzoek van de Universiteit van Californië, in opdracht van het cosmeticabedrijf Viviscal, werden 72 vrouwen gevolgd die door stress, slechte voeding en hormonale schommelingen last hebben van haaruitval. Aan een deel van de vrouwen werd het nieuwe middel gegeven, dat 'botox voor het haar' wordt genoemd en de andere helft van de vrouwen kregen placebo's toegediend. De proefpersonen die het nieuwe middel, gemaakt door Viviscal, hadden ingenomen stelden vast dat na drie maanden hun haaruitval met één vijfde was verminderd. Professor Glynis Ablson van de Universiteit van Californië is blij met deze resultaten. "Dit is een zeer spannende ontwikkeling," zegt Ablon aan de Daily Mail. Een belangrijk ingrediënt in het nieuwe middel is het eiwit AminoMar C. Dit komt vooral voor in vis en werd ontdekt door een Scandinavische dermatoloog ontdekt toen hij het dieet van de Inuit in Groenland aan het bestuderen was. Meer details over het nieuwe middel zal worden bekendgemaakt tijdens het World Congress for Hair Research in het Schotse Edinburgh. (LVR)