Wie krijgt de Oscar voor beste make-up?

Welke make-upartiesten krijgen op 7 maart een Oscar?

Op 7 maart is het weer zover. Dan reikt de Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Los Angeles voor de 82ste keer de Oscars uit. En daar zit ook een beeldje voor de beste make-up bij. Dit jaar slechts drie kanshebbers: Young Victoria, Il Divo en Star Trek. Make-upartiesten Jon Henry Gordon en Jenny Shircore zijn genomineerd voor The Young Victoria, een film over de jonge Britse queen Victoria -met Emily Blunt en Rupert Friend-. Voor Gordon is het een eerste nominatie. Shircore is niet aan haar proefstuk toe. Zij won al een keer de Oscar voor beste make-up in dat andere koninginneverhaal: Elizabeth.

Aldo Signoretti en Vittorio Sodano maken kans op een Oscar voor het grimeerwerk dat ze verrichten voor Il Divo, een film over de Italiaanse oud-premier Giulio Andreotti. Ze waren beiden eerder genomineerd voor de film Apocalypto.

Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow spendeerden vast uren om de de acteurs van Star Trek om te toveren tot Aliens. Zij krijgen er mogelijk zondag het gegeerde beeldje voor.

Misschien vroeg u zich af of de make-upartiesten van Avatar geen Oscar verdienen. Maar de blauwe wezens werden gecreëerd met muiskliks, niet met cosmetica.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content