Wellness-auto

Renault en Biotherm sloegen de handen in mekaar. Met als resultaat: de wellness-auto.

Normaal gezien hebben ze weinig met mekaar gemeen -automerk Renault en verzorgingsmerk Biotherm. Maar de twee hebben de handen in mekaar geslagen en dat leverde een volledig nieuw concept op: de elektrische ‘spa’-auto.

De “wellness-auto”, die onthuld werd in Frankfurt, vermijdt volgens de makers bijvoorbeeld uitdroging van de huid door een juiste klimatisering. Ook zou hij beschermen tegen pollutie dankzij ’toxische captoren” die de lucht zuiver houden. Andere leuke eigenschap is een ingewerkt elektronisch systeem dat op de verschillende momenten van de dag een aangepast parfum verspreidt. Zo wordt ’s morgens een geur met opwekkend effect de wagen ingestuurd en ’s avond een rustgevend parfum dat de chauffeur laat ontspannen na een dag werk. ’s Nachts komt er een parfum vrij dat de waakzaamheid verhoogt. Het was Biotherm dat deze optie bedacht, die een echte wellnesservaring in de auto moet bieden.

Schuldgevoelens voor wie er in rondtoert zijn overbodig. Want de wagen rijdt volledig ecologisch dankzij de fotovoltaïsche cellen op het dak.

De ZOE ZE (Zero Emission) – zo heet de wagen- is vooral bestemd voor vrouwen die kleine afstanden afleggen en zou tegen 2012 op de markt komen.

Caroline Lallemand/ Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content