Welke wenkbrauwvorm past bij jouw gezichtsstructuur? Tips van Damone Roberts

Damone Roberts ontwikkelde in samenwerking met M.A.C een wenkbrauwcollectie genaamd Brows Are It. Wij kregen de kans om deze wenkbrauwgoeroe enkele prangende vragen voor te schotelen

Waar je ze vroeger hooguit voorzag van een ander kleurtje of te lijf ging met een pincet zijn wenkbrauwen uitgegroeid tot één van de belangrijkste facial features van 2016. Had Van Dale een jongereneditie, dan was “brows on fleek” daar sowieso al in opgenomen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat cosmeticamerk M.A.C. een volledige collectie heeft uitgebracht die de wenkbrauw letterlijk in de verf en figuurlijk in de spotlights zet: ‘Brows Are It”.

Het label deed daarvoor beroep op Damone Roberts, de beroemdste wenkbrauwgoeroe ter wereld – hij is zodanig goed in zijn werk dat hij ondertussen zelf een merknaam is geworden en nagellakgigant O.P.I. zelfs een kleur naar hem vernoemde!

Roberts neemt op regelmatige basis de gezichten van Madonna, Beyoncé, Gwyneth Paltrow, Megan Fox, Channing Tatum, Alicia Keys, Nicki Minaj en Robert Downey Jr. onder zijn vakkundige handen en transporteert die expertise nu naar een eigen productlijn voor M.A.C., het merk waar het voor hem twintig jaar geleden allemaal begon. “Aangezien ik hier begonnen ben als make-up artist heb ik altijd al een plaats in mijn hart gehad voor M.A.C.”, aldus Roberts. “Ik was dan ook bijzonder opgetogen toen ze me vroegen om mee te werken aan hun Brows Are It-collectie. Mijn filosofie is dat ieder gezicht de perfecte omkadering verdient en Brows Are It bevat alle producten en tools – voor alle huidtypes- die daarvoor nodig zijn.”

Sinds 29 april verkrijgbaar in België
Sinds 29 april verkrijgbaar in België© MAC Cosmetics

De laatste jaren staan wenkbrauwen overal in de schijnwerpers, hoe verklaar je dat?

Damone Roberts: “Wenbrauwen zijn eigenlijk altijd al belangrijk geweest voor mensen die van make-up houden, maar de laatste jaren valt het ook de consument op omdat de wenkbrauwen opvallender en voller worden gemaakt. Een vollere wenkbrauw zorgt immers voor een jeugdigere uitstraling.”

Is er een soort passe-partout voor wenkbrauwen?

Roberts: “Zeker niet, je moet echt rekening houden met de structuur van je gezicht wanneer je je wenkbrauwen gaat shapen. Zo is een rond gezicht het best gebaat bij een wenkbrauw die een iets hogere boog heeft om het gezicht te verlengen, terwijl mensen met een lang gezicht net rechtere wenkbrauwen moeten hebben. Een vierkante kaaklijn moet dan weer verzacht met een rondere boog.”

Welke wenkbrauwvorm past bij jouw gezichtsstructuur? Tips van Damone Roberts
© Damone Roberts

Moeten je wenkbrauwen je haarkleur matchen? En hoe combineer je dat met je huidskleur?

Roberts: “Wenkbrauwen moeten idealiter één tot twee tinten donkerder zijn als je haarkleur als je heel licht haar hebt, en één tot twee tinten lichter als je heel donker haar hebt.”

Hoe zorg je ervoor dat het resultaat van een gesculpte en natuurlijke wenkbrauw natuurlijk blijft?

Roberts: “Je moet allereerst de juiste producten bezitten, ikzelf ben uiteraard heel opgetogen met mijn Brows Are It! collectie. Daarnaast moet je het less is more principe in acht houden én hou je penseel of potlood losjes in de hand zodat je zachter werk levert.”

Een snelle tip voor mensen die iets te gretig met het pincet in de weer zijn geweest?

Roberts: “Brow gel! Het is essentieel want omdat je de haartjes naar boven kamt krijg je een voller resultaat dat de natuurlijke boog van je wenkbrauw volgt en je blik opent. Het uitgroeien van een ‘overplucked brow’ duurt lang en kan ontzettend vervelend zijn maar probeer niet te intensief bij te tekenen en vul enkel de plekken in waar nog haren groeien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content