Nederlandse modellen verkiezen vrouwelijke vormen boven size zero. Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse modellenbureau Favourite Models, zo meldt styletoday.nl

Ook al zijn ze zelf extreem slank, 68,4% van de fotomodellen zou willen dat er meer rekening wordt gehouden met de natuurlijke lichaamsbouw van een vrouw.

Niet alleen de modellen, ook de modellenbureaus zijn het hiermee eens. "We merken dat opdrachtgevers steeds vaker naar modellen met vrouwelijke vormen vragen", zegt Emilie Bouwman, algemeen directeur van Favourite Models.

Ook het voedingspatroon van de modellen werd onderzocht. Een op de vier gaf aan altijd gezond te eten en de helft eet drie maaltijden per dag. Meer dan vijftig procent van de ondervraagde modellen zei wel eens een vette hap te eten na het uitgaan.

Ann Heylens

Nederlandse modellen verkiezen vrouwelijke vormen boven size zero. Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse modellenbureau Favourite Models, zo meldt styletoday.nl Ook al zijn ze zelf extreem slank, 68,4% van de fotomodellen zou willen dat er meer rekening wordt gehouden met de natuurlijke lichaamsbouw van een vrouw.Niet alleen de modellen, ook de modellenbureaus zijn het hiermee eens. "We merken dat opdrachtgevers steeds vaker naar modellen met vrouwelijke vormen vragen", zegt Emilie Bouwman, algemeen directeur van Favourite Models.Ook het voedingspatroon van de modellen werd onderzocht. Een op de vier gaf aan altijd gezond te eten en de helft eet drie maaltijden per dag. Meer dan vijftig procent van de ondervraagde modellen zei wel eens een vette hap te eten na het uitgaan.Ann Heylens