Wat smeren we in 2009 ?

Baobab, blauwe bessen, Indische kruiden. Het zijn maar enkele van de ingrediÔnten die we in 2009 op onze huid zullen smeren.

Baobab, blauwe bessen, Indische kruiden… Het zijn maar enkele van de ingrediÔnten die we in 2009 op onze huid zullen smeren. Dat voorspelt pr-bureau Pierce Mattie, dat een top tien maakte van schoonheidsmiddeltjes die het naar verwachting komend jaar goed zullen doen.

De bio-of natuurtrend zet zich voort, maar alleen dat volstaat niet meer, aldus Pierce Mattie. Om te scoren moeten de ingrediÔnten meer te bieden hebben. Zo zullen bijvoorbeeld blauwe bessen alsmaar vaker verwerkt worden in huidverzorgingsproducten omdat ze vitaminen, anti-oxidanten, amino-en vetzuren bevatten.

Het pr-bureau ziet ook een beauty-toekomst voor fruit dat we niet snel in de fruitmand terugvinden, zoals de acai-bes (van de acai-palm), de acerola (een West-Indische kers), de Chinese goji-bes en de baobab. Ze bezitten allemaal eigenschapen die hen geschikt maken voor cosmetische toepassingen. De acerola bijvoorbeeld, bevat veel vitamine c en kan aangewend worden in huidverzorgingsproducten die roodheid en ontstekingen bestrijden.

Cosmetische bedrijven zullen in 2009 niet alleen op zoek gaan naar fruit, ook Indische kruiden doen hun intrede, onder andere voor haarverzorging, in zonnemelk en anti-acnéproducten.

Arganolie, nu al populair als anti-verouderingsmiddel, zal volgens Pierce Mattie nog groeien, net als mirre, de zogenaamde ‘cosmeceuticals’ (cosmetica met medische claims) en probiotica.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content