Wat maakt Kendall Jenner tot een natuurlijke schoonheid?

© Estée Lauder

Met een contract met Estée Lauder op zak, is Kendall Jenner goed op weg om de beautysector te veroveren. Maar waarom valt deze industrie voor de looks van de piepjonge Kendall?

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de jonge Kendall Jenner het nieuwe gezicht is van cosmeticagigant Estée Lauder. Dat levert haar niet enkel een lucratief contract op, maar ze zet ook haar eerste stapjes in de beautywereld. Als model is Kendall intussen al doorgebroken en loopt ze shows tijdens de internationale modeweken voor modelabels zoals Chanel, Marc Jacobs en Tommy Hilfiger. Maar in de cosmeticasector is Kendall nog een groentje, al twijfelen we er niet aan dat daar snel verandering in zal komen.

Bovendien is Kendall meer dan enkel een campagnegezicht voor Estée Lauder. Ze mag ook meewerken aan de sociale media van het bedrijf en content plaatsen die via de online platformen de klanten zullen bereiken. Zo plaatste ze, al eerste opdracht, al een schattig familiefilmpje online waarin Kendall te zien is als klein meisje.

Natuurlijke look

Haar opdracht voor Estée Lauder zet uiteraard ook haar schoonheid in de kijker. Als model in de modewereld ligt de nadruk op poses en gezichtsuitdrukkingen, maar in de beautywereld verschuift de nadruk. Maar voor de beautycampagnes ligt de focus toch vooral op de sterke punten van haar gezicht. In tegenstelling tot haar zussen, Kyle, Khloe, Kourtney en Kim Kardashian, heeft Kendall een meer jongensachtig figuur en is haar gezicht erg sterk afgelijnd.

Bovendien houdt Kendall haar make-up eerder sober en erg vrouwelijk. Een goede foundation, een opvallende lippenstift en behoorlijk wat mascara zijn haar vaste beautyrituelen. Ook haar kapsel houdt ze vaak erg natuurlijk met de nadruk op gezonde lokken. Dat in tegenstelling tot haar jongere zus Kylie, die maar wat graag experimenteert met kleur in haar kapsel. Haar gezicht houdt Kendall in vorm door het drinken van water, héél veel water en het smeren van de juiste crèmes.

Als we haar look in het geheel analyseren, dan komen we tot de conclusie dat ze eruit ziet als de ideale ‘American Girl’ met een natuurlijke uitstraling. Een filosofie die Estée Lauder maar wat graag aan hun naam wil verbinden. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content