Wat je best wel en niet eet om stress aan te pakken

© Thinkstock

Alcohol en koffie zijn een no-go.

Als je veel last hebt van stress, zijn er enkele voedingsmiddelen die je kunnen helpen ontspannen. Evengoed zijn er ook etenswaren die je beter niet eet, maar dat is nu net het heikel punt. Je lichaam zal net meer verlangen naar de slechte dingen in tijden van stress. Vermijd de valkuil en ga voor gezonde etenswaren die de stress doen wegvloeien.

Voedingswaren met veel zout, suiker en vet verhogen het cortisolniveau in je lichaam waardoor de stress toeneemt. Dat betekent dat zaken zoals snoep, frieten, pizza en voorverpakte diepvriesmaaltijden je stress geen goed zullen doen. Ook pikant eten en kauwgom worden best vermeden omdat ze je maag extra zullen belasten, wat een onaangenaam gevoel en dus stress met zich meebrengt. Ten slotte zijn ook alcohol, koffie en energydrinks uit den boze.

Wat je beter wel eet zijn zaken die je lichaam gedurende een lange periode energie geven en je daardoor ook zullen kalmeren. Groene thee, donkere chocolade, vette vis, havermout, groene groenten, melk en citrusvruchten zoals sinaasappelen of pompelmoes zijn een betere bondgenoot in de strijd tegen stress. (RDM)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content