Wat je allemaal kan doen met gebruikte theezakjes

© iStockphoto

Gooi gebruikte theezakjes voortaan niet meer weg. Dit kan je er allemaal mee doen.

1. Vermoeide ogen

Lezen, televisie kijken, achter een computerscherm zitten: allemaal belastende bezigheden voor onze ogen. Theezakjes zorgen er snel voor dat het brandige gevoel verdwijnt en opgezwollen oogleden weer slinken. Leg een gebruikt theezakje in ijskoud water of even in de diepvries en daarna op je ogen. Dit kan je het beste doen wanneer je naar bed gaat en je je ogen rust gaat geven.

2. Zweetvoeten

Neem 15 minuten een voetenbad in lauw water met gebruikte theezakjes en de vervelende geur verdwijnt.

3. Blauwe en gezwollen plekken

In thee, vooral in zwarte thee, zit veel tannine en dat helpt goed tegen zwellingen. Leg een gebruikt en gekoeld theezakje tien minuten op de pijnlijke plek en de zwelling zal verminderen.

4. Zonnebrand

Natte theezakjes verzachten de pijn wanneer je verbrand bent door de zon. Ben je over je hele lichaam verbrand, dan is een bad in water met theezakjes heerlijk.

5. Scheerwondjes

Natte theezakjes verlichten de pijn van kleine wondjes na het scheren. De antioxidanten in de thee zorgen er bovendien voor dat het bloeden sneller stopt en de huid niet beschadigd raakt.

6. Acne

Maak de huid eerst schoon met een hypoallergene huidreiniger en leg daarn 10 tot 15 minuten een gekoeld theezakjes op de huid. Rooibos en groene thee helpt het beste.

7. Blaren in de mond

Blaren in de mond kunnen erg pijnlijk zijn. Zachtjes bijten op een in water gedrenkt theezakje verlost je van de felste pijn.

8. Frisse adem

Een slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën achterop de tong of tussen de tanden. Groene en zwarte thee gaan de aanwas van deze bacteriën tegen. Gebruik twee of meer gebruikte theezakjes om een nieuwe kop thee te zetten en spoel je mond ermee. Wanneer je dit dagelijks na iedere maaltijd herhaalt verbetert het resultaat.

9. Onaangename geuren

Thee neemt de nare geur van vis, knoflook en uien van je handen en wanneer je theezakjes in de koelkast legt ruikt het daar opeens een stuk frisser.

10. Schoonmaken

Het lijkt niet logisch omdat thee zelf altijd hardnekkige vlekken in kopjes achterlaat; toch is het een prima schoonmaakmiddel. Met theezakjes kan je vlekken van spiegels, borden, vloeren, de aanrecht en houten meubels verwijderen. Wel altijd even afdrogen na het schoonmaken want thee is tegelijk een natuurlijke verfstof.

11. Jeuk

Gebruikte theezakjes nemen de jeuk van insectenbeten weg.

12. Glanzende haren

Wanneer je je haren wast met een kopje thee gaan ze glanzen en is het makkelijker te kammen. Doe dit wel alleen wanneer je donker haar hebt want op lichte haren kan thee donkere plekken achterlaten.

13. Natuurlijke highlights

Heb je licht haar en wil je er een paar natuurlijke highlights in, was ze dan geregeld met een beetje thee.

14. Zachte huid

Neem een bad met daarin een paar gebruikte theezakjes (groene thee werkt het beste) en je komt eruit met een babyzachte huid.

15. Mals vlees

Voeg een kopje water en een gebruikt theezakje toe aan de pan waarin je vlees bakt. Het vlees wordt er malser door en krijgt bovendien een lekkere smaak.

(Whydon’tyoutrythisout/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content