Tijdens de winter, wanneer we buiten de vrieskou trotseren en binnen de warmte van de verwarming op onze huid aanvoelen, krijgen onze ellebogen het hard te verduren. We verzorgen intens ons gezicht en lichaam, maar de ellebogen durven we soms al wel eens vergeten. Daarom willen we meer aandacht vestigen op dit lichaamsdeel en u tips meegeven om de ellebogen goed te hydrateren.

De huid op de ellebogen, die iets dikker is door de botstructuren die eronder liggen, droogt tijdens de wintermaanden sneller uit. Bovendien ontspringt het vaak onze aandacht, omdat dit plekje huid vaak verborgen ligt onder dikke wintertruien. Hierdoor kan het zijn dat de huid van de ellebogen erg ruw gaat aanvoelen en de kleur van de huid wordt een stuk donkerder.

Scrubben of peelen van de ellebogen

Een goede verzorging van de ellebogen begint bij het scrubben van de huid om de dode huidcellen te verwijderen. Je gebruikt best een scrub die redelijk grove korrels bevat, omdat de huid van de ellebogen iets dikker is. Ideaal hiervoor zijn chemische exfolianten, die de dode huidcellen losweken van de huid, vaak gemaakt op basis van fruitzuren. Een voorbeeld van producten op basis van fruitzuren, zijn die van Babor. Daarna kan je opnieuw de vochtbalans gaan herstellen door de huid regelmatig én met de juiste producten te gaan hydrateren.

Vochtbalans van de huid op peil brengen

Na het scrubben moet je de vochtbalans van de huid weer op peil krijgen door het aanbrengen van een hydraterende crème. Een erg doeltreffend product is bijvoorbeeld vaseline of de bekende witte crème van Nivea. Deze producten zijn erg 'vettig' en ideaal om een dikker stukje huid te gaan hydrateren. Verdere uitdroging zal hier ook door gestopt worden en de huid zal zich kunnen herstellen. Naast het dagelijks hydrateren van de huid, kan je ook kiezen voor een iets intensere verzorging éénmaal per week. Zo kan je bijvoorbeeld aloë vera-olie of amandelolie aanbrengen op de ellebogen en vervolgens een stuk plastic folie omheen winden. Een 20-tal minuten laten intrekken en vervolgens afspoelen. (LVR)

Tijdens de winter, wanneer we buiten de vrieskou trotseren en binnen de warmte van de verwarming op onze huid aanvoelen, krijgen onze ellebogen het hard te verduren. We verzorgen intens ons gezicht en lichaam, maar de ellebogen durven we soms al wel eens vergeten. Daarom willen we meer aandacht vestigen op dit lichaamsdeel en u tips meegeven om de ellebogen goed te hydrateren. De huid op de ellebogen, die iets dikker is door de botstructuren die eronder liggen, droogt tijdens de wintermaanden sneller uit. Bovendien ontspringt het vaak onze aandacht, omdat dit plekje huid vaak verborgen ligt onder dikke wintertruien. Hierdoor kan het zijn dat de huid van de ellebogen erg ruw gaat aanvoelen en de kleur van de huid wordt een stuk donkerder. Scrubben of peelen van de ellebogen Een goede verzorging van de ellebogen begint bij het scrubben van de huid om de dode huidcellen te verwijderen. Je gebruikt best een scrub die redelijk grove korrels bevat, omdat de huid van de ellebogen iets dikker is. Ideaal hiervoor zijn chemische exfolianten, die de dode huidcellen losweken van de huid, vaak gemaakt op basis van fruitzuren. Een voorbeeld van producten op basis van fruitzuren, zijn die van Babor. Daarna kan je opnieuw de vochtbalans gaan herstellen door de huid regelmatig én met de juiste producten te gaan hydrateren. Vochtbalans van de huid op peil brengen Na het scrubben moet je de vochtbalans van de huid weer op peil krijgen door het aanbrengen van een hydraterende crème. Een erg doeltreffend product is bijvoorbeeld vaseline of de bekende witte crème van Nivea. Deze producten zijn erg 'vettig' en ideaal om een dikker stukje huid te gaan hydrateren. Verdere uitdroging zal hier ook door gestopt worden en de huid zal zich kunnen herstellen. Naast het dagelijks hydrateren van de huid, kan je ook kiezen voor een iets intensere verzorging éénmaal per week. Zo kan je bijvoorbeeld aloë vera-olie of amandelolie aanbrengen op de ellebogen en vervolgens een stuk plastic folie omheen winden. Een 20-tal minuten laten intrekken en vervolgens afspoelen. (LVR)