Wat als … vrouwen het eighties kapsel van hun moeder uitproberen?

© Buzzfeed Video

It was acceptable in the eighties: nektapijten, getoupeerde manen en stijve permanents; geen tijdperk was zo creatief wanneer het op haartooi aankomt als de jaren tachtig. Maar wat als jonge vrouwen van nu zich de kapsels van toen aanmeten? Een video!

Er zijn drie zekerheden in het leven: de dood, de belastingen, en het weee gevoel in je maag dat je zal bekruipen wanneer je over dertig jaar je jeugdfoto’s weer vanonder het stof haalt. En nee, dat wordt heus niet alleen veroorzaakt door nostalgie. Onze stijl evolueert immers, en zeker als tiener zijn we nogal onderhevig aan trends die even snel voorbij gaan als ze gekomen zijn. Een emo-bless met haar in twee kleuren? Check. Haar plat tegen het voorhoofd met een speldje terwijl je het achteraan opwerkt met gel? Check. De Rachel? Check.

De jaren tachtig spanden echter de kroon voor “opmerkelijke” kapsels en dat is ook het team van Buzzfeed niet ontgaan. Ze lieten enkele redactrices in de oude yearbooks van hun moeders duiken om vervolgens hun haar op net dezelfde manier te laten stylen bij de kapper. Vooral de reacties van de moeders zijn goud waard! Bekijk het zelf:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content