Wanneer je 's avonds laat thuis komt heb je meestal geen zin meer om je make-up nog te verwijderen en dan gebeurt het wel eens dat je met je make-up nog op gaat slapen. De volgende ochtend is het dan wel even schrikken als we voor de spiegel staan, maar nu eigenlijk is het buiten een vreselijke look in de ochtend ook slecht voor de gezondheid.

Uiteraard kan eens een nachtje met make-up op gaan slapen absoluut geen kwaad, maar het wordt minder gezond als je dit regelmatig of zelfs dagelijks doet. Drie redenen waarom je toch best nog even tijd maakt om je make-up te verwijderen alvorens te gaan slapen.

1. Vorming van rimpels

Overdag wordt de huid blootgesteld aan stress en stof. 's Nachts heeft de huid ruimte nodig om te kunnen 'ademen' en deze factoren los te laden. Wanneer we slapen krijgt de huid de kans om te ontspannen en zich de herstellen van schadelijke elementen van buitenaf. Als we slapen met make-up op het gezicht krijgt de huid onvoldoende zuurstof om te recupereren waardoor er sneller een veroudering van de huid zal optreden en er zich (kleine) rimpels zullen vormen.

2. Acne

Door een tekort aan zuurstof kan de huid reageren en kunnen er, naast een grotere kans op rimpels, ook acne of puistjes ontstaan. Vooral door het 's nachts niet verwijderen van foundation of op olie-gebaseerde primers. Primers worden aangebracht na de dagcrème net voor het aanbrengen van de foundation.

3. Geïrriteerde ogen

Het niet verwijderen van mascara zal niet zorgen voor acne of rimpels, maar toch zal het de ogen beginnen te irriteren. Door het draaien en woelen op het hoofdkussen zal de mascara en eyeliner uitgesmeerd worden waardoor er make-up in de ogen kan terechtgekomen. Dit kan zorgen voor jeuk en roodheid in de ogen. Bovendien kunnen er kleine bolletjes rond de ogen ontstaan daar een verstopping van de haarzakjes van de wimpers. (LVR)

Wanneer je 's avonds laat thuis komt heb je meestal geen zin meer om je make-up nog te verwijderen en dan gebeurt het wel eens dat je met je make-up nog op gaat slapen. De volgende ochtend is het dan wel even schrikken als we voor de spiegel staan, maar nu eigenlijk is het buiten een vreselijke look in de ochtend ook slecht voor de gezondheid. Uiteraard kan eens een nachtje met make-up op gaan slapen absoluut geen kwaad, maar het wordt minder gezond als je dit regelmatig of zelfs dagelijks doet. Drie redenen waarom je toch best nog even tijd maakt om je make-up te verwijderen alvorens te gaan slapen. 1. Vorming van rimpels Overdag wordt de huid blootgesteld aan stress en stof. 's Nachts heeft de huid ruimte nodig om te kunnen 'ademen' en deze factoren los te laden. Wanneer we slapen krijgt de huid de kans om te ontspannen en zich de herstellen van schadelijke elementen van buitenaf. Als we slapen met make-up op het gezicht krijgt de huid onvoldoende zuurstof om te recupereren waardoor er sneller een veroudering van de huid zal optreden en er zich (kleine) rimpels zullen vormen. 2. Acne Door een tekort aan zuurstof kan de huid reageren en kunnen er, naast een grotere kans op rimpels, ook acne of puistjes ontstaan. Vooral door het 's nachts niet verwijderen van foundation of op olie-gebaseerde primers. Primers worden aangebracht na de dagcrème net voor het aanbrengen van de foundation. 3. Geïrriteerde ogen Het niet verwijderen van mascara zal niet zorgen voor acne of rimpels, maar toch zal het de ogen beginnen te irriteren. Door het draaien en woelen op het hoofdkussen zal de mascara en eyeliner uitgesmeerd worden waardoor er make-up in de ogen kan terechtgekomen. Dit kan zorgen voor jeuk en roodheid in de ogen. Bovendien kunnen er kleine bolletjes rond de ogen ontstaan daar een verstopping van de haarzakjes van de wimpers. (LVR)