Waarom laten vrouwen botox in hun hoofdhuid injecteren?

© iStock

Botox om voorhoofdsrimpels en fijne lijntjes tegen te gaan kent iedereen, maar de laatste tijd is er steeds meer vraag naar botox in de haarlijn en middenscheiding. Bestaat er zoiets als hoofdhuidrimpels en vooral: moeten we ons daar werkelijk zorgen om maken?

Het wassen van je haar, een vervelend klusje waar sinds de introductie van serums, maskers, sprays, mousses, poeders en andere stylingproducten heel wat bij komt kijken. Het is een zodanig vervelende en tijdrovende klus geworden dat sommige vrouwen beroep doen op een schema, met vaste haarwasdagen en een trouwe droogshampoo op hun kaptafel.

Omdat dat allemaal nogal omslachtig is, en omdat de meeste mensen nu eenmaal langer plezier willen beleven aan hun haar wanneer ze net de eerste helft van een goede film hebben gemist omdat ze bezig waren met -we schrijven maar wat- het creëren van de perfecte beachwaves, doen steeds meer dames beroep op botox.

Botox is immers een communicatieonderbreker. Zo stopt botox het contact tussen een zenuwuiteinde en een spier om samentrekkingen tegen te gaan en dus geen rimpels te vormen. Maar het middel kan evengoed de communicatie tussen een zenuwuiteinde en een zweetklier onderbreken. Vandaar ook dat mensen het goedje laten injecteren in hun oksels, handen, voeten en recent dus ook de hoofdhuid. Een hoofdhuid die minder snel zweet is haar dat minder snel vettig wordt.

Klinkt best ok, maar weet dat er zo’n 100 à 200 injecties nodig zijn om de volledige hoofdhuid te kunnen behandelen én dat botox na een tijdje ook uitgewerkt is. Alleen al denken aan de prijs doet ons in zweet uitbreken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content