Waarom je Arganolie opnieuw moet inslaan

Arganolie © -

Trends komen en gaan, maar Arganolie mag in je badkamerkast blijven staan. Dit beautyproduct zwengelde de olierage aan en blijft een van de meest doeltreffende en populaire oliën op de markt.

Intussen hebben we geleerd dat beautyproducten op basis van olie goed zijn voor alle huidtypes. In tegenstelling tot wat mensen vermoeden, veroorzaakt olie geen puistjes of onzuivere huid. Integendeel, olie kan net zorgen voor een minder vette huid en een stralende teint.

10 redenen waarom Arganolie een wondermiddel is

SOS zonnebrand

Het helpt huid die geteisterd is door zonnebrand herstellen. Het helpt tegen de pijn en versnelt het genezingsproces. Je kan je gewone aftersun dus gerust vervangen door Arganolie. De hoge dosis vitamine E en ontstekingsremmend linolzuur zorgen voor deze goede eigenschappen.

De huid kalmeren na het scheren

Opnieuw helpen de ontstekingsremmende eigenschappen om de huid te herstellen na een scheerbeurt.

Striae voorkomen

Niet dat we niet fier zijn op onze tijgerstrepen, maar een overwoekering hoeft nu ook weer niet. Marokkaanse vrouwen smeren al eeuwen arganolie op hun buik tijdens de zwangerschap om striemen te voorkomen. Daar kunnen we dus van leren.

De nagelriemen verzachten

De supervoedende eigenschappen van arganolie zorgen ervoor dat ze ook de ruweren plekjes aan kunnen. Je nagels en nagelriemen zullen kirren van plezier na een oliebadje. Droge plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon en het breken van nagels verminderd. Ook zouden ze sneller groeien.

Zachte voeten

Geef ook je voeten een Arganbehandeling door ze te masseren met de olie. Scheurtjes en droge plekken zullen verdwijnen. Voor een super hydraterende werking kan je voor het slapengaan olie op je voeten aanbrengen en propere sokken aantrekken.

Een upgrade voor je gezichtsmasker

Dankzij de hoge dosis vitamine E zorg je voor extra antioxidanten. Doe dus een druppeltje Arganolie in je gezichtsmasker voor een betere werking. De voordelen van het masker zullen hierdoor worden versterkt.

Stralen, niet glanzen

Geef ook je dagcrème, BB crème en foundation een extra touch door een druppeltje Arganolie. De olie staat erom bekend een glanzende huid te verhelpen. In plaat van een vettige schijn te creëren, gaat je huid stralen. Die glanzende T-zone is verleden tijd dankzij Argan.

Gevoed haar

Ook je haar verdient een opkikkertje. De vitamine E doet wonderen voor droog haar en ook de droge hoofdhuid krijgt een boost dankzij de olie. Sommige mensen zweren zelfs bij Arganolie als antiroosproduct. Kroezelhaar wordt in toom gehouden en je haar krijgt een natuurlijke glans. Overdrijf zeker niet, enkele druppeltjes zijn al voldoende. We willen ons haar ook niet extra vettig maken natuurlijk.

Lekker op slaatjes

Culinaire Arganolie is lekker en gezond. Een ideale compagnon voor slaatjes en andere koude gerechten. Vergis je niet, eetbare Arganolie is niet dezelfde als de olie die je op je gezicht smeert. Deze variant werd geroosterd en heeft een nootachtige smaak.

Massageolie & afrodisiacum

Naast lekker en gezond, zou de olie ook lustopwekkend zijn. Een ontspannende massage met het goedje kan natuurlijk ook altijd helpen.

(LP)

Kies altijd voor een fairtrade en biologische Arganolie. Zo ben je zeker dat je een kwalitatieve olie in huis haalt die op een eerlijke manier werd geproduceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content