Het is geen mooi verhaal. Je make-upborstels, lipsticks en eyeliners komen dagelijks in contact met je huid, je ogen, je lippen. Wanneer een vriendin een ontstoken puistje, een koortsblaas of geïrriteerde ogen heeft, dan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken. Toch?

In een interview met New Beauty vertelt dermatologe Jeanini B. Downie dat je een oogontsteking riskeert bij het uitlenen van oogmake-up. Ons lijf is bezaaid met unieke bacteriën, ze zijn essentieel voor ons bestaan. Maar ziektebacteriën kunnen we echter missen als kiespijn. Extra waakzaamheid is geboden bij mensen die lenzen dragen, want het onheil kan zich opstapelen onder de lens.

Koortsblaasjes zijn erg besmettelijk, ze zijn een gevolg van het herpesvirus. Eens je getroffen bent, kan het altijd onverwacht opduiken. Denk dus twee keer na voor je je lipstick uitleent. Ook als je niet weet wie voor jou de make-up gebruikte, zoals bijvoorbeeld in beautycorners in grote winkelcentra, is voorzichtigheid geboden. Breng daarom de lipstick of eyeliner aan op de bovenkant van je hand. (AB)

Het is geen mooi verhaal. Je make-upborstels, lipsticks en eyeliners komen dagelijks in contact met je huid, je ogen, je lippen. Wanneer een vriendin een ontstoken puistje, een koortsblaas of geïrriteerde ogen heeft, dan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken. Toch?In een interview met New Beauty vertelt dermatologe Jeanini B. Downie dat je een oogontsteking riskeert bij het uitlenen van oogmake-up. Ons lijf is bezaaid met unieke bacteriën, ze zijn essentieel voor ons bestaan. Maar ziektebacteriën kunnen we echter missen als kiespijn. Extra waakzaamheid is geboden bij mensen die lenzen dragen, want het onheil kan zich opstapelen onder de lens.Koortsblaasjes zijn erg besmettelijk, ze zijn een gevolg van het herpesvirus. Eens je getroffen bent, kan het altijd onverwacht opduiken. Denk dus twee keer na voor je je lipstick uitleent. Ook als je niet weet wie voor jou de make-up gebruikte, zoals bijvoorbeeld in beautycorners in grote winkelcentra, is voorzichtigheid geboden. Breng daarom de lipstick of eyeliner aan op de bovenkant van je hand. (AB)