De winter maakt stilaan plaats voor de lente, maar ondanks de deugddoende straaltjes zon kan het nog steeds bitter koud zijn. Wanneer het gezicht blootgesteld wordt aan afwisselend koude temperaturen zoals nu, is de nodige hydratatie essentieel. Die hydratatie kan komen in de vorm van een oliereiniger of een gewone gezichtsolie.

Olie als reiniger

Wie denkt dat make-up reinigers op basis van olie enkel dienen voor diegenen met een droge tot zeer droge huid, heeft het mis. Gewoonlijk kunnen deze gezichtsproducten voor elk huidtype worden gebruikt, aangezien ze helpen om de oliebalans van de huid op peil te houden.

Oliereinigers combineren de eigenschappen van make-up reingers met die van een voedende crème., Bobbi Brown
Oliereinigers combineren de eigenschappen van make-up reingers met die van een voedende crème. © Bobbi Brown

"Ceansing oils" zijn bevorderlijk voor het milieu, aangezien er geen watjes aan het reinigingsproces te pas komen. De olie kan met vochtige handen rechtstreeks op het gezicht worden aangebracht en zachtjes in worden gemasseerd. Ook werkt de oliereiniger tijdbesparend en grondig. Wassen, reinigen én demaquilleren gebeurt met eenzelfde product in een mom van tijd. Last but not least dragen "cleansing oils" bij tot het voeden en hydrateren van het gezicht.

Olie als voedend middel

Het gebruik van olie op de huid brengt bij beginners vaak verwarring met zich mee. Toch zijn er een paar simpele tips die elke onduidelijkheid rond het product zouden moeten uitklaren. Want ook al heb je het perfecte product geschikt voor jouw huid te pakken, een optimaal resultaat kan enkel worden verkregen als je het product correct gebruikt.

  • In tegenstelling tot oliereinigers, die door de band genomen voor elk huidtype kunnen worden gebruikt, wordt bij gewone gezichtsolie een onderscheid qua huidtypes gemaakt. Weet voor je een product aanschaft met welke huidproblemen je kampt en welk soort huidtype je hebt.
  • De uitgelezen timing om olie aan te brengen, is op het einde van de dag. Breng dus niet 's ochtends maar voor het slapengaan de olie aan op de huid, want dan herstelt de huid na overdag te zijn blootgesteld aan allerhande bacteriën en vervuilde lucht. Bijkomend is de lucht 's nachts het droogst, wat betekent dat de olie optimaal zijn werk kan doen.
  • Het gebruiken van gezichtsolie is de laatste stap in het proces van je gezichtsverzorging voor het slapengaan. Reinig eerst je gezicht met een ontschminker (bij voorkeur een tonic of micellair water). Gebruik bij een droge huid een laagje nachtcrème vooraleer je overgaat tot het aanbrengen van de olie.
No.7 van Verso Skincare, te koop vanaf maart 2015. Het bevat de voedende oliën van zonnebloem en canola die de huid hydrateren en bevochtigen. , Verso skincare
No.7 van Verso Skincare, te koop vanaf maart 2015. Het bevat de voedende oliën van zonnebloem en canola die de huid hydrateren en bevochtigen. © Verso skincare
  • Breng voor het aanbrengen van gezichtsolie altijd water aan op de handen. Crèmes zijn voor een deel gemaakt op basis van water, terwijl pure gezichtsolie enkel en alleen bestaat uit olie. Onze huidcellen hebben water nodig om te kunnen ademen.
  • Een droge huid heeft vanzelfsprekend een grotere hoeveelheid oliedruppels nodig dan een vette of gemengde. Gebruik voor een droge huid 4 à 6 druppels, voor een normale huid 2 à 3 druppels en slechts 1 à 2 druppels voor een vette of gemengde huid.
  • Het spreekt voor zich dat gezichtsolie niet op het hele lichaam kan worden aangebracht. De hals en decolleté, daarentegen, mogen gerust met gezichtsolie worden ingesmeerd. Wanneer je wenst je lichaam ook een oliekuur te bezorgen, ga dan over tot lichaamsolie. Breng die bij voorkeur aan na het nemen van een douche en smeer het lichaam eerst grondig in met lotion.

LD

De winter maakt stilaan plaats voor de lente, maar ondanks de deugddoende straaltjes zon kan het nog steeds bitter koud zijn. Wanneer het gezicht blootgesteld wordt aan afwisselend koude temperaturen zoals nu, is de nodige hydratatie essentieel. Die hydratatie kan komen in de vorm van een oliereiniger of een gewone gezichtsolie. Wie denkt dat make-up reinigers op basis van olie enkel dienen voor diegenen met een droge tot zeer droge huid, heeft het mis. Gewoonlijk kunnen deze gezichtsproducten voor elk huidtype worden gebruikt, aangezien ze helpen om de oliebalans van de huid op peil te houden. "Ceansing oils" zijn bevorderlijk voor het milieu, aangezien er geen watjes aan het reinigingsproces te pas komen. De olie kan met vochtige handen rechtstreeks op het gezicht worden aangebracht en zachtjes in worden gemasseerd. Ook werkt de oliereiniger tijdbesparend en grondig. Wassen, reinigen én demaquilleren gebeurt met eenzelfde product in een mom van tijd. Last but not least dragen "cleansing oils" bij tot het voeden en hydrateren van het gezicht.Het gebruik van olie op de huid brengt bij beginners vaak verwarring met zich mee. Toch zijn er een paar simpele tips die elke onduidelijkheid rond het product zouden moeten uitklaren. Want ook al heb je het perfecte product geschikt voor jouw huid te pakken, een optimaal resultaat kan enkel worden verkregen als je het product correct gebruikt. LD