Waarom een base coat essentieel is bij het aanbrengen van nagellak

© iStock

We moeten zorg dragen voor onze nagels, daarom is het erg belangrijk dat ze een basislaagje krijgen voor je kleurrijke nagellak aanbrengt.

De base coats van talrijke beautylabels bevatten dikwijls proteïnen en calcium op je nagels een extra boost te geven. Ze zorgen ervoor dat je nagels er gezonder uitzien en dat ze beschermd worden tegen scheurtjes of andere schade.

Net zoals het schilderen van een muur niet zonder het aanbrengen van een primer kan, is dit net hetzelfde bij je nagels. Felle en donkere kleuren kunnen je nagels verkleuren wanneer je geen basislaagje aanbrengt. Een base coat is als het ware een beschermingsschild tegen de laagjes kleurige nagellak.

Bovendien kunnen donkere lakjes een chemische reactie teweegbrengen op je nagels, waardoor ze een gelige schijn krijgen wanneer je de nagellak met dissolvant verwijdert. Voor wie dit al het geval is, vonden we een tip op de website Essortment. ‘Probeer je nagels eens per week gedurende 15 minuten te weken in een sopje van water en citroensap’, klinkt het advies.

Tot slot is de basislaag ook een garantie dat je de nagellak op een mooi geëffend oppervlak kunt aanbrengen, zonder dat de groefjes in je nagels je parten spelen. (AB)

Waarom een base coat essentieel is bij het aanbrengen van nagellak

Het Italiaanse beautylabel Faby heeft maar liefst vier base coat lakjes in zijn assortiment. Eentje voor ‘normale’ nagels die de natuurlijke vochtbalans van je nagel beschermt (Oxygen Base Coat, 12.95 euro). Vervolgens is er de Nourish Base Coat voor droge nagels die de hydrolipidelaag van de nagels herstelt (12.95 euro).

De Smoothing Base Coat gaat geribbelde nagels te lijf met minerale deeltjes die het oneffen oppervlak egaliseren (12.95 euro). De vierde en laatste base coat is de Faby Power voor verzwakte, broze en dunne nagels. Je gebruikt deze lak best als kuur gedurende 28 dagen waarbij je om de twee dagen twee laagjes aanbrengt (16.50 euro).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content