‘Vrouwen wisselen maar liefst 150 keer van kapsel’

© Thinkstock

Vrouwen zouden tijdens hun leven maar liefst 150 keer van kapsel veranderen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2000 Britse vrouwen.

Vrouwen zouden tijdens hun leven maar liefst 150 keer van kapsel veranderen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2000 Britse vrouwen.

Elke vrouw, tussen haar 15e en 65e, zou per jaar maar liefst twee keer van kapsel veranderen. Niet enkel de ‘snit’ van het haar ondergaat een verandering, maar ook de haarkleur verandert minstens één keer per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van een merk van haarverzorgingsproducten, zo schrijft de Daily Mail.

Maar liefst 5 procent van de ondervraagde vrouwen kiest bij elk kappersbezoek voor een ‘complete make-over’, met andere woorden ze kiest voor een volledig nieuw kapsel. Iets minder dan de helft van de vrouwen, 47 procent, kiest voor een kleinere en minder opvallende verandering. Opvallend bij de ondervraging is dat twaalf procent van de vrouwen, die meededen aan het onderzoek, kiest voor een kapsel van een beroemdheid.

Trouwkapsel

15 procent van de ondervraagde vrouwen wil graag een nieuw model en andere haarkleur wanneer ze in het huwelijksbootje stappen. Ook het krijgen van een kind zorgt ervoor dat nieuwbakken moeders van kapsel zullen veranderen. Andere levensgebeurtenissen, zoals een verjaardag of het behalen van een diploma, motiveert een vrouw om wederom van kapsel te veranderen.

Spijt

Maar lang niet alle vrouwen zijn zo avontuurlijk. Zo heeft ongeveer 15 procent al vijf jaar dezelfde look en 14 procent heeft al meer dan tien jaar dezelfde look. Bovendien zijn sommige vrouwen na amper enkele dagen al teruggelopen naar de kapper omdat ze toch niet zo tevreden waren over het nieuwe kapsel. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content