‘Vrouwen steeds jonger naar plastisch chirurg’

© Thinkstock

Een op de vijf vrouwen denkt al op haar twintigste aan een behandeling bij een plastisch chirurg.

Een op de vijf vrouwen denkt al op haar twintigste aan een behandeling bij een plastisch chirurg. Dit in tegenstelling tot vrouwen van boven die vijftig, van deze groep wil slechts 6 procent onder het mes om zich mooier te laten maken. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, schrijft de Daily Mail.

Het onderzoek ondervroeg meer dan duizend vrouwen over hun behandelingen bij de plastische chirurg. Het onderzoek werd gevoerd in opdracht van een Britse lifestylewebsite. Maar liefst 8 procent van de ondervraagde vrouwen gaf toe dat ze al een keer onder het mes waren gegaan voor een cosmetische ingreep. De meeste vrouwen kozen voor botox, een borstvergroting of borstverkleining. Ook het liften van de borsten is een veelgevraagde ingreep. Maar ook liposucties en buikwandcorrecties zitten in de lift. Best bizar: vier procent kreeg een wimpertransplantatie.

20 procent van de ondervraagde dames is wel van plan ooit iets te laten bijwerken en 17 procent zegt nooit naar een plastisch chirurg te willen gaan.

Het is ook opvallend dat steeds jongere vrouwen zich aangetrokken voelen om iets aan hun lichaam te laten veranderen.

Redenen voor bezoek aan plastisch chirurg

De meest vrouwen geven aan dat ze door een behandeling bij de plastisch chirurg zich meer zelfzeker voelen. Maar ruim 50 procent zegt toch dat het vooral is om er beter uit te zien. Ook heeft de aantrekkingskracht ten op zichte van de partner er wel iets mee te maken. Zo wil 13 procent er aantrekkelijk blijven uitzien voor de partner. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content