Gedurende hun hele leven spenderen vrouwen maar liefst 72 dagen in de badkamer voor het epileren van hun benen. De Britse Telegraph zet enkele beauty-rituelen om naar harde cijfers.

Uit een onderzoek, uitgevoerd door escentual.com, blijkt dat de vrouwen in Groot-Brittannië maar liefst 72 dagen van hun leven bezig zijn met het epileren van hun benen. Daaruit blijkt dat vrouwen het belangrijk vinden om met gladde benen voor de dag te komen, hoewel dit ook ironisch is. Uit de studie blijkt namelijk ook dat het epileren van de benen voor veel vrouwen een beautyritueel is dat ze tegen hun zin doen. Het is namelijk het meest gehate beauty-ritueel volgens de studie.

Voor de studie ging Escentual ervan uit dat elke vrouw 4 minuten bezig is met het scheren van de benen en dat zes keer per week. En dat is er natuurlijk met de grove borstel door, aangezien iedereen zo'n beetje z'n eigen beauty-rituelen en timing heeft.

De cijfers uit de studie over het stijlen van het haar zijn nog extremer: maar liefst 294 dagen zou een vrouw in haar leven voor de spiegel staan om haar haar in de juiste plooi te leggen. Gelukkig vinden vrouwen de meeste vrouwen dit geen erg ritueel, in tegenstelling tot het scheren van de benen. Vrouwen spenderen ook 30 dagen aan het epileren van de wenkbrauwen, 52 dagen aan het verwijderen van make-up. Voor het lakken van de nagels hebben we in totaal 20 dagen nodig en voor het kleuren van het haar 23 dagen. (LVR)

Gedurende hun hele leven spenderen vrouwen maar liefst 72 dagen in de badkamer voor het epileren van hun benen. De Britse Telegraph zet enkele beauty-rituelen om naar harde cijfers. Uit een onderzoek, uitgevoerd door escentual.com, blijkt dat de vrouwen in Groot-Brittannië maar liefst 72 dagen van hun leven bezig zijn met het epileren van hun benen. Daaruit blijkt dat vrouwen het belangrijk vinden om met gladde benen voor de dag te komen, hoewel dit ook ironisch is. Uit de studie blijkt namelijk ook dat het epileren van de benen voor veel vrouwen een beautyritueel is dat ze tegen hun zin doen. Het is namelijk het meest gehate beauty-ritueel volgens de studie. Voor de studie ging Escentual ervan uit dat elke vrouw 4 minuten bezig is met het scheren van de benen en dat zes keer per week. En dat is er natuurlijk met de grove borstel door, aangezien iedereen zo'n beetje z'n eigen beauty-rituelen en timing heeft. De cijfers uit de studie over het stijlen van het haar zijn nog extremer: maar liefst 294 dagen zou een vrouw in haar leven voor de spiegel staan om haar haar in de juiste plooi te leggen. Gelukkig vinden vrouwen de meeste vrouwen dit geen erg ritueel, in tegenstelling tot het scheren van de benen. Vrouwen spenderen ook 30 dagen aan het epileren van de wenkbrauwen, 52 dagen aan het verwijderen van make-up. Voor het lakken van de nagels hebben we in totaal 20 dagen nodig en voor het kleuren van het haar 23 dagen. (LVR)