Vrouwen krijgen het liefst complimenten over benen

© Thinkstock

Uit een onderzoek van Venus & Braun blijkt dat veel vrouwen het liefst een compliment krijgen over hun benen. Dat schrijft de Huffington Post.

Uit een onderzoek van Venus & Braun blijkt dat veel vrouwen het liefst een compliment krijgen over hun benen. Dat schrijft de Huffington Post.

Venus vroeg aan maar liefst 1000 vrouwen in Groot-Brittannië over welk lichaamsdeel ze het liefst een compliment krijgen tijdens de zomermaanden. De benen worden meestal als eerste genoemd, gevolg door de taille en het achterwerk. Dat de benen op de eerste plaats staan tijdens de zomermaanden mag eigenlijk niet verwonderen, denk aan bikini’s , jeansshorts en korte rokjes. Met andere woorden: tijdens de zomermaanden willen we dat onze benen gezien worden.

Op de vierde plaats in de lijst eindigen de armen en de boezem staat, misschien tot ieders verbazing, pas op de vijfde plaats.

De benen op de eerste plaats is misschien niet totaal onverwacht. Uit eerder onderzoek, van het Britse cosmeticamerk Escentual, blijkt dat vrouwen in hun leven maar liefst 72 dagen bezig zijn met het scheren van hun benen. Het scheren van benen is dus wel degelijk een activiteit waar we wel wat tijd insteken en we hopen dan ook om er een complimentje voor terug te krijgen.

Een opmerking die we hierbij kunnen maken is of het belang dat vrouwen hechten aan hun benen wel relevant is. Met andere woorden: moeten we niet eerder genieten van de zon en het warme weer in plaats van ons zorgen te maken over kleine haarstoppeltjes of een blauwe plek op ons been? (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content