De Franse arts Jean-Denis Rouillon, verbonden aan de universiteit van Besancon, bestudeerde zestien jaar de borsten van vrouwen. 330 vrouwen tussen de 18 en 35 jaar deden mee aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat de borstspieren slapper worden door het dragen van een bh. Bovendien belemmert een bh volgens Rouillon op een onnatuurlijke manier de bloedcirculatie.

Een 28-jarige vrouw die meewerkte aan het onderzoek zegt dat het niet dragen van een bh haar op meerdere manieren een enorm gevoel van vrijheid gaf: 'je ademt beter, je gaat rechterop staan en je hebt minder last van rugpijn.'

Jean-Denis Rouillon zelf is ondertussen geschrokken van de enorme media-aandacht die zijn onderzoek kreeg - de Franse krant Le Monde wijdde naar aanleiding van zijn bevindingen zelfs een heel artikel aan de geschiedenis van de bh - en nuanceert de uitkomsten van zijn onderzoek. 'Ik weet niet of een vrouw van middelbare leeftijd met overgewicht en 2,4 kinderen baat zal hebben bij het wegwerpen van een bh'. (MS)

De Franse arts Jean-Denis Rouillon, verbonden aan de universiteit van Besancon, bestudeerde zestien jaar de borsten van vrouwen. 330 vrouwen tussen de 18 en 35 jaar deden mee aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat de borstspieren slapper worden door het dragen van een bh. Bovendien belemmert een bh volgens Rouillon op een onnatuurlijke manier de bloedcirculatie. Een 28-jarige vrouw die meewerkte aan het onderzoek zegt dat het niet dragen van een bh haar op meerdere manieren een enorm gevoel van vrijheid gaf: 'je ademt beter, je gaat rechterop staan en je hebt minder last van rugpijn.' Jean-Denis Rouillon zelf is ondertussen geschrokken van de enorme media-aandacht die zijn onderzoek kreeg - de Franse krant Le Monde wijdde naar aanleiding van zijn bevindingen zelfs een heel artikel aan de geschiedenis van de bh - en nuanceert de uitkomsten van zijn onderzoek. 'Ik weet niet of een vrouw van middelbare leeftijd met overgewicht en 2,4 kinderen baat zal hebben bij het wegwerpen van een bh'. (MS)