Vrouwen bewegen meer dan ze denken

Belgische vrouwen stappen elke dag gemiddeld 4 km, ook als ze niet gaan wandelen.

Een Europees onderzoek naar beweging, uitgevoerd door deodorantproducent Rexona, steekt onsportieve dames met een schuldgevoel een hart onder de riem. Want ook zij bewegen wellicht meer dan ze denken.

Zo stappen Belgische vrouwen elke dag gemiddeld 4 km, ook als ze niet gaan wandelen. Alleen de Franse vrouwen doen het beter met meer dan 5 km per dag. De Spaanse señoras halen nog geen 2 km.

Bijna de helft van de Belgische vrouwen (46%) stapt elke dag naar het werk, 27% doet boodschappen en 21% wandelt rond op het werk.

Niet zo sportief

In Oostenrijk zegt tweederde van de vrouwen een sport te beoefenen (66%), net zoals in Duitsland (63%) en in Nederland (50%). Belgische vrouwen blijken niet zo sportief. Bijna tweederde zegt niet te sporten (62%). De Belgische vrouwen die wél sporten doen aan fitness (22%), gaan fietsen (18%) of joggen (18%).

Het onderzoek werd uitgevoerd in maart 2011 bij 1.200 vrouwen tussen 20 en 55 jaar in 7 landen: België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje. De onderzochte vrouwen kregen een stappenteller, en hielden online een bewegingsdagboek bij.

V.F.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content