Britse vrouwen verliezen hun make-up zo dikwijls dat ze ongeveer 18.700 euro spenderen in hun hele leven om alles te vervangen. Dat komt neer op 380 euro per jaar, aldus The Daily Mail.

Volgens een studie van de make-upketen Feel Unique kost het Britse vrouwen jaarlijks 380 euro om hun verloren make-up opnieuw te kopen. Vooral vrouwen die zich opmaken tijdens het pendelen verliezen het vaakst hun make-upspullen. Eén op de drie laat wel eens iets liggen op de bus of trein en ongeveer de helft is al eens hun make-up tasje vergeten in een taxi. Een kwart van de bevraagde vrouwen liet al eens een item vallen in het toilet en een derde laat hun make-up achter als ze wegtrekken bij hun ex-vriend.

De meeste Britse vrouwen bezitten tegenwoordig een make-uptasje ter waarde van 300 euro. Omdat ze dat overal met zich meedragen, verliezen ze ongeveer één make-upartikel per maand, iets meer chaotische personen verliezen tot wel drie items per maand.

Verloren zonder make-up

Uit het onderzoek is verder gebleken dat make-up heel belangrijk is voor de Britse vrouwen. Zo annuleren sommige vrouwen een afspraakje of een belangrijke vergadering omdat ze hun mascara of lipgloss niet meer terugvinden. 27 procent geeft toe zich verloren te voelen zonder en op date gaan zonder make-up is voor 70 procent van de bevraagden ondenkbaar. Eén vrouw op tien zou zelfs liever haar jas verliezen dan haar make-uptasje, en zes procent verliest nog liever haar bankkaart.

"Wanneer we een make-uptasje verliezen, gaat het niet alleen om het geld dat we verliezen. Het is vaak iets heel persoonlijk", zegt de woordvoerster van Feel Unique. "De inhoud van zo'n tasje is zoals een persoonlijke schat".

Vooral in Birmingham verliezen vrouwen het meest hun make-up. 15 percent van de vrouwen verliest of misplaatst haar mascara minstens één keer per week. "Ik neem altijd mijn make-uptasje mee als ik uitga en als ik terug thuiskom ontbreekt er vaak iets", zegt Amy Bent, een 23-jarige verkoopster uit Birmingham. "Ik denk dat ik vorig jaar ongeveer 20 lippenstiften ben verloren, maar als je Chanel of MAC koopt, dan komt je dat duur uit. Wanneer ik alles uitreken kom ik aan 1.500 euro per jaar, de prijs van een vakantie." (AV)


Britse vrouwen verliezen hun make-up zo dikwijls dat ze ongeveer 18.700 euro spenderen in hun hele leven om alles te vervangen. Dat komt neer op 380 euro per jaar, aldus The Daily Mail. Volgens een studie van de make-upketen Feel Unique kost het Britse vrouwen jaarlijks 380 euro om hun verloren make-up opnieuw te kopen. Vooral vrouwen die zich opmaken tijdens het pendelen verliezen het vaakst hun make-upspullen. Eén op de drie laat wel eens iets liggen op de bus of trein en ongeveer de helft is al eens hun make-up tasje vergeten in een taxi. Een kwart van de bevraagde vrouwen liet al eens een item vallen in het toilet en een derde laat hun make-up achter als ze wegtrekken bij hun ex-vriend. De meeste Britse vrouwen bezitten tegenwoordig een make-uptasje ter waarde van 300 euro. Omdat ze dat overal met zich meedragen, verliezen ze ongeveer één make-upartikel per maand, iets meer chaotische personen verliezen tot wel drie items per maand. Verloren zonder make-up Uit het onderzoek is verder gebleken dat make-up heel belangrijk is voor de Britse vrouwen. Zo annuleren sommige vrouwen een afspraakje of een belangrijke vergadering omdat ze hun mascara of lipgloss niet meer terugvinden. 27 procent geeft toe zich verloren te voelen zonder en op date gaan zonder make-up is voor 70 procent van de bevraagden ondenkbaar. Eén vrouw op tien zou zelfs liever haar jas verliezen dan haar make-uptasje, en zes procent verliest nog liever haar bankkaart. "Wanneer we een make-uptasje verliezen, gaat het niet alleen om het geld dat we verliezen. Het is vaak iets heel persoonlijk", zegt de woordvoerster van Feel Unique. "De inhoud van zo'n tasje is zoals een persoonlijke schat". Vooral in Birmingham verliezen vrouwen het meest hun make-up. 15 percent van de vrouwen verliest of misplaatst haar mascara minstens één keer per week. "Ik neem altijd mijn make-uptasje mee als ik uitga en als ik terug thuiskom ontbreekt er vaak iets", zegt Amy Bent, een 23-jarige verkoopster uit Birmingham. "Ik denk dat ik vorig jaar ongeveer 20 lippenstiften ben verloren, maar als je Chanel of MAC koopt, dan komt je dat duur uit. Wanneer ik alles uitreken kom ik aan 1.500 euro per jaar, de prijs van een vakantie." (AV)