Uw beautycase meenemen op het vliegtuig? Het zit er voorlopig nog niet in. De Europese ministers van Vervoer hebben besloten dat het verbod op vloeistoffen aan boord wordt verlengd tot 2014.

Er zijn de afgelopen maanden in Europese Unie volop testen uitgevoerd met een nieuw soort scanner. Maar volgens de ministers zijn de technologische middelen om vloeibare explosieven op te sporen nog onvoldoende ontwikkeld.

Het Europese verbod op het meenemen van vloeistoffen in de handbagage zou normaal gezien in april volgend jaar verstrijken, maar daar komt dus nog vier jaar bij. Bedoeling is wel om het verbod op termijn op te heffen. "Wij zijn vastberaden om het verbod op het meenemen van vloeistoffen aan boord af te schaffen. Dat heb ik beloofd aan het Europees Parlement. Jammer genoeg is de technologie nog niet klaar", zei eurocommissaris voor Transport Antonio Tajani.

Belga/Ann Heylens.

Uw beautycase meenemen op het vliegtuig? Het zit er voorlopig nog niet in. De Europese ministers van Vervoer hebben besloten dat het verbod op vloeistoffen aan boord wordt verlengd tot 2014.Er zijn de afgelopen maanden in Europese Unie volop testen uitgevoerd met een nieuw soort scanner. Maar volgens de ministers zijn de technologische middelen om vloeibare explosieven op te sporen nog onvoldoende ontwikkeld. Het Europese verbod op het meenemen van vloeistoffen in de handbagage zou normaal gezien in april volgend jaar verstrijken, maar daar komt dus nog vier jaar bij. Bedoeling is wel om het verbod op termijn op te heffen. "Wij zijn vastberaden om het verbod op het meenemen van vloeistoffen aan boord af te schaffen. Dat heb ik beloofd aan het Europees Parlement. Jammer genoeg is de technologie nog niet klaar", zei eurocommissaris voor Transport Antonio Tajani. Belga/Ann Heylens.