Regenweer mag dan soms al deprimerend zijn, het heeft ook een groot voordeel: het zorgt voor prachtige nagels. Tot die bevinding kwamen onderzoekers aan de Universiteit van Manchester, zo schrijft de Manchester Evening News.

De wetenschappers spendeerden maanden aan experimenten om te achterhalen wat het geheim is van gladde en stevige nagels. En het antwoord bleek verrassend simpel: vochtigheid. Een voldoende hoge vochtigheidsgraad maakt dat nagels steviger zijn, maar ook flexibeler en makkelijker te vijlen of te knippen. In een droge omgeving blijken nagels sneller broos te worden en beschadigd te raken.

Maar teveel vochtigheid is ook niet goed, want dan gaan nagels krommen en raken ze eveneens beschadigd. Eigenlijk is 55 procent de perfecte vochtigheidsgraad. Dan zijn ze het meest bestand tegen splitsen en afbreken.

Doordat we weten welke omgevingsfactoren de conditie van nagels beïnvloeden, kunnen we ook beter zoeken naar manieren om ze te beschermen, aldus de wetenschappers uit Manchester.

Ann Heylens.

Regenweer mag dan soms al deprimerend zijn, het heeft ook een groot voordeel: het zorgt voor prachtige nagels. Tot die bevinding kwamen onderzoekers aan de Universiteit van Manchester, zo schrijft de Manchester Evening News. De wetenschappers spendeerden maanden aan experimenten om te achterhalen wat het geheim is van gladde en stevige nagels. En het antwoord bleek verrassend simpel: vochtigheid. Een voldoende hoge vochtigheidsgraad maakt dat nagels steviger zijn, maar ook flexibeler en makkelijker te vijlen of te knippen. In een droge omgeving blijken nagels sneller broos te worden en beschadigd te raken. Maar teveel vochtigheid is ook niet goed, want dan gaan nagels krommen en raken ze eveneens beschadigd. Eigenlijk is 55 procent de perfecte vochtigheidsgraad. Dan zijn ze het meest bestand tegen splitsen en afbreken. Doordat we weten welke omgevingsfactoren de conditie van nagels beïnvloeden, kunnen we ook beter zoeken naar manieren om ze te beschermen, aldus de wetenschappers uit Manchester. Ann Heylens.