Vijf dingen die je moet weten voor je je haar blondeert

Vijf dingen die je moet weten voor je je haar blondeert
© Getty Images/iStockphoto

Hou er rekening mee dat je naar de kapper zal moeten © Getty Images/iStockphoto

Natuurlijk kan je je haar ook thuis blonderen, maar de kans is groot dat er dan ongelukjes gebeuren. Zeker wanneer je voor de eerste keer je haar bleekt is het belangrijk dat een professional naar je haar kijkt om zo te bepalen wat je ondertoon is en wat voor soort product er op je haar moet voor het beste resultaat.

Weet dat iedereen met blond staat, maar niet iedereen met dezelfde tint blond © Getty Images/iStockphoto

Heel wat hangt af van je natuurlijke kleur, van je huidskleur, je ogen, de kleding die je graag draagt. Het kan zijn dat je assig witblond haar prachtig vind, maar als het je gezicht grauw en ziekelijk doet lijken ben je er niets mee. Sommige gezichten lichten op bij warme kleuren, andere mensen komen weg met koele tinten.

Realiseer je dat je misschien niet meteen de gewenste kleur zal hebben © Getty Images/iStockphoto

Van donkerbruin naar platinablond ga je niet in één enkele kappersbeurt. Besef dat dit proces een aantal weken tot maanden in beslag kan nemen als je dit op een veilige, haarvriendelijke manier wil doen.

Onthou dat blond haar véél verzorging en onderhoud nodig heeft © weekend.be

Geblondeerd haar is haar dat op chemische wijze gemodereerd werd, hoe natuurlijk je kleuring of hoe voorzichtig je kapper ook moge wezen. Het is dus belangrijk dat je blonde haar goed verzorgt met een toonvaste shampoo of zilvershampoo speciaal voor blonde haren en voedende maskers en conditioners.

Besef dat de kans bestaat dat je je haar op termijn beschadigt © Getty Images/iStockphoto

Wanneer je je haar vaak en heel extreem laat blonderen - door al het pigment eruit te trekken bijvoorbeeld- dan bestaat de kans dat je haar er dof zal uitzien of stro-achtig zal aanvoelen. De juiste verzorging (zie vorige) kan heel wat schelen, maar weet dat schade niet altijd zicht- of voelbaar moet zijn. Laat je lokken dus af en toe 'rusten'.