Met de boodschap 'Wij zijn allemaal OK' gingen de vier één voor één geblinddoekt in het midden van de Korenmarkt staan. Gent is dit jaar de uitvalsbasis van de 'Dag tegen Eetstoornissen' op 27 september. De vereniging ANBN wilde gewone voorbijgangers laten zien dat de steun van de omgeving en van lotgenoten essentieel is voor mensen die worstelen met hun zelfbeeld.

Volgens ANBN verliezen mensen die problemen hebben met hun zelfbeeld ook hun zelfvertrouwen. Eetstoornissen kunnen hiervan een kwalijk gevolg zijn en een dag als 27 september is dus 'ideaal' om de aandacht hierop te vestigen. Ze willen naar eigen zeggen bouwen aan 'een gemeenschap waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen'. (AB)

Met de boodschap 'Wij zijn allemaal OK' gingen de vier één voor één geblinddoekt in het midden van de Korenmarkt staan. Gent is dit jaar de uitvalsbasis van de 'Dag tegen Eetstoornissen' op 27 september. De vereniging ANBN wilde gewone voorbijgangers laten zien dat de steun van de omgeving en van lotgenoten essentieel is voor mensen die worstelen met hun zelfbeeld.Volgens ANBN verliezen mensen die problemen hebben met hun zelfbeeld ook hun zelfvertrouwen. Eetstoornissen kunnen hiervan een kwalijk gevolg zijn en een dag als 27 september is dus 'ideaal' om de aandacht hierop te vestigen. Ze willen naar eigen zeggen bouwen aan 'een gemeenschap waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen'. (AB)