We hoeven niet meer te schrijven dat regelmatig een sigaret opsteken niet fantastisch is voor je gezondheid. Longziekten, hart- en vaataandoeningen, kankers en gevolgen voor de vruchtbaarheid: de lijst is eindeloos en wordt sinds enkele jaren zichtbaar geafficheerd op alle sigarettenpakjes. En toch schrikt het sommigen nog niet genoeg af om ermee te stoppen.

Ervan uitgaande dat ijdelheid het lievelingsnichtje van menselijkheid is, probeerde Buzzfeed het over een andere boeg te gooien. Ze lieten drie rokers plaatsnemen in de make-up stoel terwijl een visagiste de tekenen van veroudering (die versneld en meer dramatischer worden door roken) op hun gezicht aanbracht.

Natuurlijk is huidveroudering niet de meest prangende kwestie wanneer het op roken aankomt, maar voor sommigen kan het werken als visuele trigger. "Als mijn buitenkant er zo uitziet, dan wil ik niet weten hoe ik er langs binnen aan toe ben."

Bekijk zelf de video:

Noot: roken kan een serieuze verslaving zijn. Stoppen met deze gewoonte is voor sommigen dan ook moeilijker dan anderen. Aarzel niet om raad te vragen aan uw arts, die u kan helpen de sigaret uit uw leven te bannen.

(KS)

We hoeven niet meer te schrijven dat regelmatig een sigaret opsteken niet fantastisch is voor je gezondheid. Longziekten, hart- en vaataandoeningen, kankers en gevolgen voor de vruchtbaarheid: de lijst is eindeloos en wordt sinds enkele jaren zichtbaar geafficheerd op alle sigarettenpakjes. En toch schrikt het sommigen nog niet genoeg af om ermee te stoppen.Ervan uitgaande dat ijdelheid het lievelingsnichtje van menselijkheid is, probeerde Buzzfeed het over een andere boeg te gooien. Ze lieten drie rokers plaatsnemen in de make-up stoel terwijl een visagiste de tekenen van veroudering (die versneld en meer dramatischer worden door roken) op hun gezicht aanbracht. Natuurlijk is huidveroudering niet de meest prangende kwestie wanneer het op roken aankomt, maar voor sommigen kan het werken als visuele trigger. "Als mijn buitenkant er zo uitziet, dan wil ik niet weten hoe ik er langs binnen aan toe ben." Bekijk zelf de video:Noot: roken kan een serieuze verslaving zijn. Stoppen met deze gewoonte is voor sommigen dan ook moeilijker dan anderen. Aarzel niet om raad te vragen aan uw arts, die u kan helpen de sigaret uit uw leven te bannen. (KS)