Video: Zo ziet je huid eruit na dertig jaar roken

© BuzzFeed

Een vale teint, diepe groeven rond je mond en zware wallen onder je ogen: de sigaret doet ook onze buitenkant geen deugd.

We hoeven niet meer te schrijven dat regelmatig een sigaret opsteken niet fantastisch is voor je gezondheid. Longziekten, hart- en vaataandoeningen, kankers en gevolgen voor de vruchtbaarheid: de lijst is eindeloos en wordt sinds enkele jaren zichtbaar geafficheerd op alle sigarettenpakjes. En toch schrikt het sommigen nog niet genoeg af om ermee te stoppen.

Ervan uitgaande dat ijdelheid het lievelingsnichtje van menselijkheid is, probeerde Buzzfeed het over een andere boeg te gooien. Ze lieten drie rokers plaatsnemen in de make-up stoel terwijl een visagiste de tekenen van veroudering (die versneld en meer dramatischer worden door roken) op hun gezicht aanbracht.

Natuurlijk is huidveroudering niet de meest prangende kwestie wanneer het op roken aankomt, maar voor sommigen kan het werken als visuele trigger. “Als mijn buitenkant er zo uitziet, dan wil ik niet weten hoe ik er langs binnen aan toe ben.”

Bekijk zelf de video:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Noot: roken kan een serieuze verslaving zijn. Stoppen met deze gewoonte is voor sommigen dan ook moeilijker dan anderen. Aarzel niet om raad te vragen aan uw arts, die u kan helpen de sigaret uit uw leven te bannen.

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content