We zijn ondertussen allemaal vertrouwd met het lezen van labels op onze voedingsmiddelen, maar weet dat het aantal calorieen en het percentage transvetten daarop vermeld niet gelden voor de hele verpakking, maar voor een bepaalde hoeveelheid van dat voedsel dat de grote bonzen van de voedingsindustrie als "serving size" zien.

Zo kan uw cornflakesontbijt u "slechts " 200 calorieën kosten (denkt u), maar gaat dat enkel op wanneer u een luttele dertig gram ontbijtgranen in een kommetje strooit. Buzzfeed maakte een handige video van wat deze (Amerikaanse) serving sizes nu juist betekenen.

We zijn ondertussen allemaal vertrouwd met het lezen van labels op onze voedingsmiddelen, maar weet dat het aantal calorieen en het percentage transvetten daarop vermeld niet gelden voor de hele verpakking, maar voor een bepaalde hoeveelheid van dat voedsel dat de grote bonzen van de voedingsindustrie als "serving size" zien. Zo kan uw cornflakesontbijt u "slechts " 200 calorieën kosten (denkt u), maar gaat dat enkel op wanneer u een luttele dertig gram ontbijtgranen in een kommetje strooit. Buzzfeed maakte een handige video van wat deze (Amerikaanse) serving sizes nu juist betekenen.