Video: schoonheidsrituelen uit de jaren vijftig

Dit filmpje dat eind jaren ’40 werd opgenomen is een gids doorheen de schoonheid van de vrouw van toen, met de nadruk op een uitgebalanceerd dieet, een controle van de pantynaden en het gebruik van deodorant

Er zijn voldoende vrouwen die de retrostijl omarmen en met weemoed terugdenken aan grootmoeders tijd. Felrode lipstick, lijntje eyeliner en haar in perfecte krullen. Toch is er meer aan een authentieke fiftieslook dan wat je ziet in trendy tweedehandswinkels.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dit filmpje, dat eind jaren ’40 werd opgenomen, is een gids doorheen de schoonheid van de vrouw van toen, met de nadruk op een uitgebalanceerd dieet, een controle van de pantynaden en het gebruik van deodorant ” a shortcut to Social Security, ladies”. Niets teveel dus voor het tijdperk waarin meisjes op school een volledig lesuur per week besteden aan het reinigen van het gezicht. En onthoud dames: “Nothing dates you as much as rouge that shows!”.(KS)

Let wel: de film werd achteraf ingekleurd; de tinten van lipstick, kleding of haarkleur wijkt dus af van wat de personen die voorkomen in het filmpje daadwerkelijk droegen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content