Wanneer een man instructies geeft aan zijn werknemers is hij de baas, als een vrouw dit doet beschouwt men haar als 'bazig'. Dit is het uitgangspunt van de campagnevideo die het beautylabel Pantene begin deze maand lanceerde. Het wil vrouwen aanzetten om zonder schroom ambitieus te zijn.

De Filipijnse afdeling van het haarproductenmerk Pantene klaagt de ongelijkheid op de werkvloer aan. Als een man na zijn werkdag nog uren overwerkt, dan krijgt hij de stempel 'toegewijd'. Als een vrouw na haar uren nog wat wil bijwerken, dan krijgt ze het etiket 'egoïstisch' omdat ze haar familie verwaarloost. In de Filipijnen is deze scheidingslijn erg duidelijk, vrouwen mogen er niet assertief en ambitieus zijn. In onze Westerse samenleving zijn we op goede weg, maar we hebben nog lang niet onze bestemming bereikt.

Met deze clip wil Pantene dus vrouwen aanzetten om volledig zichzelf te zijn en hun ambitieuze plannen waar te maken. 'Laat labels je niet tegenhouden', lezen we op het einde van de clip. Dat kunnen we alleen maar beamen. Ga voor je doel en laat je niet remmen door vooroordelen. En als het van Pantene afhangt, gebeurt dat het liefst met glanzende lokken. (AB)

Wanneer een man instructies geeft aan zijn werknemers is hij de baas, als een vrouw dit doet beschouwt men haar als 'bazig'. Dit is het uitgangspunt van de campagnevideo die het beautylabel Pantene begin deze maand lanceerde. Het wil vrouwen aanzetten om zonder schroom ambitieus te zijn.De Filipijnse afdeling van het haarproductenmerk Pantene klaagt de ongelijkheid op de werkvloer aan. Als een man na zijn werkdag nog uren overwerkt, dan krijgt hij de stempel 'toegewijd'. Als een vrouw na haar uren nog wat wil bijwerken, dan krijgt ze het etiket 'egoïstisch' omdat ze haar familie verwaarloost. In de Filipijnen is deze scheidingslijn erg duidelijk, vrouwen mogen er niet assertief en ambitieus zijn. In onze Westerse samenleving zijn we op goede weg, maar we hebben nog lang niet onze bestemming bereikt.Met deze clip wil Pantene dus vrouwen aanzetten om volledig zichzelf te zijn en hun ambitieuze plannen waar te maken. 'Laat labels je niet tegenhouden', lezen we op het einde van de clip. Dat kunnen we alleen maar beamen. Ga voor je doel en laat je niet remmen door vooroordelen. En als het van Pantene afhangt, gebeurt dat het liefst met glanzende lokken. (AB)