Video: De laatste Milanese kapper die je haar nog met vuur knipt

© Youtube

Antica Barbiera Colla, de laatste traditionele kapperszaak in Milaan, zweert bij de oude Italiaanse manier van haar kappen. Daarbij is een kaars een onmisbaar attribuut. Een erg mooi filmpje over een passionele barber.

Bompieri gebruikt behalve een schaar en een kam ook vuur om het haar van zijn cliënten bij te werken. Zo wordt – volgens de bevlogen kapper – het haar voller en zal het minder snel uitvallen. “Heel veel mensen verliezen hun haar omdat de kappers vandaag niet meer weten hoe ze het moeten knippen en hoe ze de eindjes ervan moeten toebranden. Dat is echt belangrijk.”

De 82-jarige kapper werkt al sinds zijn 9e in dezelfde traditionele kapperszaak. Hij begrijpt wel dat de wereld veranderd is en dat dat zeker ook geldt voor de kappers. Maar dat is voor hem geen argument om zijn eigen werkwijze te veranderen: “Je hebt haar, laat het niet slecht knippen.” (EK)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content