Dames, goed nieuws: u bent mooier dan u zelf wel denkt en daar zijn bewijzen voor. Dove raakt met de nieuwste "Real Beauty" campagne echt de juiste plek wanneer ze een forensisch tekenaar aan de slag laten gaan met de manier waarop de vrouw zichzelf beschrijft.

Dove promoot al langer universele schoonheid maar met de laatste campagne is het merk erin geslaagd ons werkelijk kippenvel te geven. Forensisch tekenaar Gil Zamora ging aan de slag met beschrijvingen die enkele vrouwen van zichzelf gaven, om vervolgens een tweede tekening te maken van diezelfde vrouw, maar gebaseerd op de beschrijving van een vreemde. De resultaten zijn verrassend.

Elke vrouw beschreef zichzelf lelijker, dikker en met meer rimpels dan dat vreemden hen beschreven. Deze campagne werpt een duidelijk beeld op de manier waarop vrouwen zichzelf zien en hoe slecht ze in hun vel zitten, hoe vaak televisieprogramma's hen ook durven wijsmaken dat "iedereen mooi is".

Het sterke aan deze campagne is bovendien dat er -los van het Dove logo- geen enkel product van het merk in beeld komt. Dove wil vrouwen hiermee duidelijk wakkerschudden en dat verdient een applaus (en een plek op deze website). (KS)

Dames, goed nieuws: u bent mooier dan u zelf wel denkt en daar zijn bewijzen voor. Dove raakt met de nieuwste "Real Beauty" campagne echt de juiste plek wanneer ze een forensisch tekenaar aan de slag laten gaan met de manier waarop de vrouw zichzelf beschrijft. Dove promoot al langer universele schoonheid maar met de laatste campagne is het merk erin geslaagd ons werkelijk kippenvel te geven. Forensisch tekenaar Gil Zamora ging aan de slag met beschrijvingen die enkele vrouwen van zichzelf gaven, om vervolgens een tweede tekening te maken van diezelfde vrouw, maar gebaseerd op de beschrijving van een vreemde. De resultaten zijn verrassend. Elke vrouw beschreef zichzelf lelijker, dikker en met meer rimpels dan dat vreemden hen beschreven. Deze campagne werpt een duidelijk beeld op de manier waarop vrouwen zichzelf zien en hoe slecht ze in hun vel zitten, hoe vaak televisieprogramma's hen ook durven wijsmaken dat "iedereen mooi is". Het sterke aan deze campagne is bovendien dat er -los van het Dove logo- geen enkel product van het merk in beeld komt. Dove wil vrouwen hiermee duidelijk wakkerschudden en dat verdient een applaus (en een plek op deze website). (KS)