Cosmeticalabel Dove staat erom bekend om met inspirerende campagnes vrouwen wakker te schudden en zichzelf te omarmen en dat is in deze nieuwe video niet anders.

In Choose Beautiful ging Dove in vijf wereldsteden - San Francisco, Shanghai, Delhi, Londen en Sao Paolo- op zoek naar het zelfbeeld van de vrouwen die er rondlopen. Boven dubbele deuren hingen ze twee bordjes: "beautiful" en "average" om te kijken hoe vrouwen zouden reageren en voor welke deur ze zouden kiezen. Achteraf wordt hen gevraagd waarom ze kozen voor die bepaalde deur, en wat "schoonheid" voor hen betekent.

Choose Beautiful is alweer een confronterende campagne, niet het minst voor de deelneemsters zelf. "Kies ik op basis van wat me constant wordt aangepraat of kies ik op basis van waar ik echt in geloof", vraagt een vrouw zich af. Bovendien is het opvallend hoe vaak vrouwen elkaar helpen. Zo wandelt een meisje resoluut op de "Gewoontjes" deur af, maar een vrouw trekt haar kordaat door het "Mooi" poortje.

Cosmeticalabel Dove staat erom bekend om met inspirerende campagnes vrouwen wakker te schudden en zichzelf te omarmen en dat is in deze nieuwe video niet anders.In Choose Beautiful ging Dove in vijf wereldsteden - San Francisco, Shanghai, Delhi, Londen en Sao Paolo- op zoek naar het zelfbeeld van de vrouwen die er rondlopen. Boven dubbele deuren hingen ze twee bordjes: "beautiful" en "average" om te kijken hoe vrouwen zouden reageren en voor welke deur ze zouden kiezen. Achteraf wordt hen gevraagd waarom ze kozen voor die bepaalde deur, en wat "schoonheid" voor hen betekent. Choose Beautiful is alweer een confronterende campagne, niet het minst voor de deelneemsters zelf. "Kies ik op basis van wat me constant wordt aangepraat of kies ik op basis van waar ik echt in geloof", vraagt een vrouw zich af. Bovendien is het opvallend hoe vaak vrouwen elkaar helpen. Zo wandelt een meisje resoluut op de "Gewoontjes" deur af, maar een vrouw trekt haar kordaat door het "Mooi" poortje.