De legendarische haarstilist Vidal Sassoon wordt dit jaar commandant in de ridderorde van het Britse Rijk. Hij prijkt op de Queen's Birthday List. De 81-jarige Londenaar krijgt de eretitel voor zijn bijdrage aan de Britse kappersindustrie.

De Joodse Sassoon opende zijn eerste kapsalon in 1958 en werd een van de meest succesvolle haarstilisten van de jaren '60. Hij introduceerde een moderne, makkelijk te onderhoud (lakvrije) haarstijl. Zo bracht hij onder andere de geometrische bob tot bij het grote ubliek. Een haarverzorgingslijn en instrumenten om het haar te behandelen dragen eveneens zijn naam.

Ann Heylens.

De legendarische haarstilist Vidal Sassoon wordt dit jaar commandant in de ridderorde van het Britse Rijk. Hij prijkt op de Queen's Birthday List. De 81-jarige Londenaar krijgt de eretitel voor zijn bijdrage aan de Britse kappersindustrie.De Joodse Sassoon opende zijn eerste kapsalon in 1958 en werd een van de meest succesvolle haarstilisten van de jaren '60. Hij introduceerde een moderne, makkelijk te onderhoud (lakvrije) haarstijl. Zo bracht hij onder andere de geometrische bob tot bij het grote ubliek. Een haarverzorgingslijn en instrumenten om het haar te behandelen dragen eveneens zijn naam. Ann Heylens.