Vichy en Hydropeptide meest efficiënte crèmes

Het Amerikaanse consumentenmagazine Prevention heeft een wetenschappelijke rangschikking gemaakt van de meest effeciënte huidcrèmes.

Het Amerikaanse consumentenmagazine Prevention heeft een wetenschappelijke rangschikking gemaakt van de meest effeciënte huidcrèmes. En wat blijkt: de beste producten hoeven niet duur te zijn.

Het magazine vroeg zeven dermatologen de claims van 35 producten te testen en te kijken welk effect ze op de huid hadden. Proefpersonen waren 175 vrouwen ouder dan 40. De dermatologen maten de conditie van de huid voor en na de behandeling.

Uit het vergelijkende onderzoek kwam HydroPeptide SPF30 Anti-wrinkle skin enhancings UV-protection als beste dagcrème. Vichy LiftActiv Retinol HA Night bleek de meest efficiënte nachtcrème. Het HydroPeptide product bleek een merkbare verbetering te hebben op rode vlekken, langdurig te hydrateren en gevoeligheid te verminderen. De Vichy-crème liet de huid meer stralen en had een goed effect op bruine vlekken en rimpels.

RoC Multi Correction Perfecting System scoorde het best tegen bruine vlekken en Avon Anew Reversalist Illuminating Eye System werd uitgeroepen tot meest efficiënte oogcrème.

De best scorende producten kosten allemaal minder dan 50 euro.

AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content