Verwijder je make-up zoals een pro met deze tips

Ontschminken © iStock

Dat we iedere avond onze make-up moeten verwijderen, weten we intussen. Maar ook de manier waarop we ons gezicht reinigen is belangrijk. Ontdek hier welke fouten je zeker moet vermijden.

Wie wakker wordt als een panda heeft zich waarschijnlijk niet grondig genoeg ontschminkt de avond voordien. Huidspecialiste Renée Rouleau verzamelde voor Refinery29 de beste tips om ons gelaat te demaquilleren, zonder onze huid schade te berokkenen.

De huid rond de ogen is erg dun en fragiel. We krijgen er makkelijk rimpels door lachbuien, de ogen toe te knijpen en te wrijven in de ogen. Ook te wild ontschminken kan de huid beschadigen.

Zo verwijder je make-up grondig en veilig

Gebruik altijd een vloeibare make-up remover die vrij is van olie en parfum. Op deze manier vermijd je roodheid en opgezwollen ogen. De olie in producten kan een waas achterlaten op je ogen en bovendien een barrière vormen tussen de huid en de oogcrème of nachtcrème die je na het reinigen aanbrengt.

Kijk na welke pH-waarden de reiniger bevat. De natuurlijk pH-waarden van je tranen variëren van 6.9 tot 7.5. Gevoelige ogen hebben baat bij een ontschminker die binnen deze waarden blijft.

Gebruik een dun watje of zacht washandje om je te ontschminken. Ga zeker niet wrijven, maar dep. Om mascara en andere hardnekkige oogmake-up te verwijderen doe je een beetje product op je watje en hou je het twintig seconden lang op je gesloten oogleden. Zo kan de make-up smelten en hoef je niet te schrobben. Wrijf eerst naar beneden, draai dan je watje om en wrijf nog eens naar boven. Zo krijg je ook de mascara weg die aan de onderkant van de bovenste wimpers plakt.

Rouleau raadt ook aan om weg te blijven van waterproof make-up op dagelijkse basis. Het is veel moeilijker om er terug af te krijgen en je zal waarschijnlijk je gevoelige huid rondom je ogen beschadigen in het proces.

Foundation verwijder je dan weer door cleansing lotion in je huid te masseren en dan pas water toe te voegen. Door het op je droge huid aan te brengen, trekt de lotion de make-up van je huid. Goed spoelen erna is wel een must.

Afwerken doen we met een alcoholvrije toner. Dan ben je zeker verlost van restjes make-up en vuil. Ook de bacteriën die je huid ’s nachts aantasten geef je op die manier geen kans. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content