Verbleekte L’Oréal Beyonce?

Beyonce Knowles verschijnt opvallend bleek in de reclamecampagne van L’Oréal.

Toen Beyonce Knowles werd binnengehaald als het nieuwe gezicht van L’Oreal, liet de cosmeticagigant in haar contract(ter waarde van 2,9 miljoen euro) opnemen dat ze de komende vijf jaar geen ‘radicale wijzigingen’ aan haar uiterlijk mag doorvoeren. Maar het bedrijf maakte blijkbaar niet dezelfde belofte. Want de 27-jarige zangeres, met een Afro-Amerikaanse vader en Creoolse moeder, verschijnt in de recentste L’Oréal-campagne met een witte huid en rood-blond haar.

De haarkleur kan toeschreven worden aan het product dat ze aanprijst: een kit voor het aanbrengen van highlights. Maar L’Oréal wordt er wel van verdacht haar digitaal te hebben “witgewassen”. De Amerikaanse krant The New York Post noemde de advertentie “schokkend” en wordt daarin bijgetreden door honderden lezers die furieus reageren en verhitte discussies op de internetfora voeren.

L’Oreal ontkent formeel de huid van de zangeres te hebben verbleekt. “Het is absoluut onjuist dat L’Oréal Paris het uiterlijk of de huidskleur van mevrouw Knowles voor de campagne heeft gewijzigd”, luidde de officiÔle reactie gisteren. De woordvoerder van Beyonce wenste niet te reageren op de heisa.

The Daily Mail/Ann Heylens.

www.thedailymail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content