Van blozende retrowangen tot discoglitter: deze vijf trends kleuren de herfst

Halpern © Filippo Fortis

Het wordt geen ingetogen herfst, als we afgaan op de make-up, gespot achter de schermen van de grote shows.

Discoglitter

‘Je wilt niet met losse glitter aan de slag? Vervaag wat glittereyeliner op het ooglid: zo krijg je meteen een glittereffect dat de hele dag mooi blijft zitten.’ – Ines Borgonjon, senior make-up artist bij M.A.C.

Gezonde blos

Blush brengt nude tot leven. ‘Een blanke huid staat mooi met perziktinten, een porseleinen teint met fris roze met een blauwige ondertoon. Een donkere huid kiest goed gepigmenteerde kleuren als feloranje, felroze of felrood.’ – Ness Snackaert, make-upartiest en trainer bij BE Creative Make Up.

Aigner
Aigner© imaxtree

Kleur

Vuurrood, neonroze, Kermitgroen, hemelsblauw, oranje… Felgekleurde oogleden overleven moeiteloos de zomerhitte. We zagen het vaakst monochrome kleurvegen op een voor de rest (perfect) nude gezicht. Toch kunnen tweekleurige looks zeker ook.

Maurizio Galante
Maurizio Galante© imaxtree

‘Kleur combineert dit seizoen met interessante texturen als glitter en pailletten’, vertelt Gregoris Pyrpylis, make-upambassadeur van Shiseido. ‘Maar kleur is er ook in al haar eenvoud, als één sterk element op het gezicht: een streepje eyeliner, wat metallic oogschaduw in de binnenste ooghoeken, gekleurde wimpers…’

Maurizio Galante
Maurizio Galante© imaxtree

Krachtige rode lippen

‘Een moderne interpretatie van de sterke vrouwen in Tamara de Lempicka-schilderijen. Krachtig brandweerwagenrood op de lippen, warme blush, bleke lowlights en vervaagde wenkbrauwen combineren tot een fris driedimensionaal gezicht.’ – Linda Cantello over de make-uplook voor het Emporio Armani-defilé.

Emporio Armani
Emporio Armani

Retro lijnenspel

‘Ik was geïnspireerd door de brutale avant-gardestijl van Britse Teddy Girls eind jaren 50, heel erg Londens. Het resultaat is een grafisch, diepzwart oog, een geherinterpreteerde rockstijl met een vleugje punk.’ – Peter Philips over zijn look voor het prêt-à-porterdefilé van Christian Dior.

Christian Dior
Christian Dior© Vincent Lappartient

Kaia Kameleon

Wat een vleugje make-up kan doen blijkt uit de vele gedaantes van model Kaia Gerber. Wie is zij?

De Amerikaanse Kaia, geboren op 3 september 2001, is de dochter van Rande Gerber en Cindy Crawford. Haar eerste modellenopdracht was een campagne van Young Versace op haar tiende. Ze liep voor het eerst op de catwalk in 2017 voor Calvin Klein en won Model of the Year op de Fashion Awards van 2018.

Vleugje Hepburn. Chanel
Vleugje Hepburn. Chanel© GF
Twiggy-wimpers. Longchamp
Twiggy-wimpers. Longchamp© IMAXTREE
Barbie achterna. Moschino
Barbie achterna. Moschino© IMAXTREE
Geen wenkbrauwen. Prada
Geen wenkbrauwen. Prada© IMAXTREE
Sterke blik. Valentino
Sterke blik. Valentino© IMAXTREE
Grungy. Versace
Grungy. Versace© IMAXTREE
Boho blos. Isabel Marant
Boho blos. Isabel Marant© IMAXTREE
Beetje androgyn. Max Mara
Beetje androgyn. Max Mara© IMAXTREE

Partner Content