Filmsterren zoals Reese Witherspoon, Sienna Miller, Lindsay Lohan en Cameron Diaz deden het ons al voor. Zij verfden hun natuurlijke haarkleur en gingen voor een donkerdere tint. Maar een brunette word je niet zonder risico, we zetten de mogelijke valkuilen op een rij.


Reese Witherspoon verfde haar blonde lokken onlangs opnieuw donker voor haar nieuwe film 'The Good Lie'. De actrice maakte van blond haar een statement in de 'Legally Blond' films en verfde eerder haar haar al donker voor de film 'Walk The line'.


Veelgemaakte fout 1: Roodtinten vermijden


Veel vrouwen hebben schrik dat als ze hun haren donkerbruin verven er een rode schijn ontstaat. Blondines die voor donker gaan kiezen beter voor een warme kleur, zoals diep chocoladebruin of karamel. Dit zorgt ervoor dat de huid en de ogen beter uitkomen en vermijdt dat het geverfde haar soms groen kan uitslaan. Middelmatige kleuren zijn te flets en maken de gezichtskenmerken zachter. Voor een mooie bruine kleur wordt blond haar vaak eerst voorbehandeld anders gaat de blonde kleur er doorheen schijnen. Voor een perfect resultaat laat je je haar dus best door de kapper kleuren.


Veelgemaakte fout 2: een egale kleur willen van haarwortel tot punt


Natuurlijk bruin haar, zoals bij een kind, heeft lichte schakeringen die beweging en glans toevoegen aan het haar. Vraag aan je kapper om met verschillende tinten bruin te werken zodat het haar meer diepte krijgt. Zo creëer je de perfecte imperfectie van een echte brunette.


Veelgemaakte fout 3: Je make-up niet aanpassen


Bij een nieuwe haarkleur hoort natuurlijk ook een nieuw kleurenpalet voor je make-updoos. De kleuren die je vroeger goed stonden gaan je nu niet meer flatteren. Zo is paars een goede kleur voor brunettes en past blauwe oogschaduw beter bij blondines. Je make-up mag meestal ook wat feller als je een donkere haarkleur hebt. Ook je wenkbrauwen pas je aan, zo staan lichtbruine wenkbrauwen mooi bij donkerharigen en hebben blondines iets meer nadruk nodig op hun wenkbrauwen. Ga best even naar de schoonheidsspecialiste als je je wenkbrauwen wil verven.


Veelgemaakte fout 4: Dezelfde shampoo gebruiken


Sulfaatvrije shampoos zijn een must als je van blond naar donker gaat. Ze zorgen ervoor dat de kleur langer blijft. Ook spoelbeurten met olijfolie geven het donkere haar een mooie glans. En die speciale shampoo voor blondines laat je best in de kast staan.


Veelgemaakte fout 5: Je haar donker kleuren in de zomer

Je haar donker kleuren tijdens de zomermaanden is altijd riskant. Vooral de combinatie van zout, chloor en zon zijn schadelijk voor je haar en zorgen dat de kleur snel afbleekt en allerlei vreemde kleurschakeringen kan veroorzaken.


Tot slot: vergeet je haar niet opnieuw te kleuren als je uitgroei hebt want een blonde uitgroei bij donker haar is echt niet mooi. (AV)

Filmsterren zoals Reese Witherspoon, Sienna Miller, Lindsay Lohan en Cameron Diaz deden het ons al voor. Zij verfden hun natuurlijke haarkleur en gingen voor een donkerdere tint. Maar een brunette word je niet zonder risico, we zetten de mogelijke valkuilen op een rij. Reese Witherspoon verfde haar blonde lokken onlangs opnieuw donker voor haar nieuwe film 'The Good Lie'. De actrice maakte van blond haar een statement in de 'Legally Blond' films en verfde eerder haar haar al donker voor de film 'Walk The line'. Veelgemaakte fout 1: Roodtinten vermijden Veel vrouwen hebben schrik dat als ze hun haren donkerbruin verven er een rode schijn ontstaat. Blondines die voor donker gaan kiezen beter voor een warme kleur, zoals diep chocoladebruin of karamel. Dit zorgt ervoor dat de huid en de ogen beter uitkomen en vermijdt dat het geverfde haar soms groen kan uitslaan. Middelmatige kleuren zijn te flets en maken de gezichtskenmerken zachter. Voor een mooie bruine kleur wordt blond haar vaak eerst voorbehandeld anders gaat de blonde kleur er doorheen schijnen. Voor een perfect resultaat laat je je haar dus best door de kapper kleuren. Veelgemaakte fout 2: een egale kleur willen van haarwortel tot punt Natuurlijk bruin haar, zoals bij een kind, heeft lichte schakeringen die beweging en glans toevoegen aan het haar. Vraag aan je kapper om met verschillende tinten bruin te werken zodat het haar meer diepte krijgt. Zo creëer je de perfecte imperfectie van een echte brunette. Veelgemaakte fout 3: Je make-up niet aanpassen Bij een nieuwe haarkleur hoort natuurlijk ook een nieuw kleurenpalet voor je make-updoos. De kleuren die je vroeger goed stonden gaan je nu niet meer flatteren. Zo is paars een goede kleur voor brunettes en past blauwe oogschaduw beter bij blondines. Je make-up mag meestal ook wat feller als je een donkere haarkleur hebt. Ook je wenkbrauwen pas je aan, zo staan lichtbruine wenkbrauwen mooi bij donkerharigen en hebben blondines iets meer nadruk nodig op hun wenkbrauwen. Ga best even naar de schoonheidsspecialiste als je je wenkbrauwen wil verven. Veelgemaakte fout 4: Dezelfde shampoo gebruiken Sulfaatvrije shampoos zijn een must als je van blond naar donker gaat. Ze zorgen ervoor dat de kleur langer blijft. Ook spoelbeurten met olijfolie geven het donkere haar een mooie glans. En die speciale shampoo voor blondines laat je best in de kast staan. Veelgemaakte fout 5: Je haar donker kleuren in de zomer Je haar donker kleuren tijdens de zomermaanden is altijd riskant. Vooral de combinatie van zout, chloor en zon zijn schadelijk voor je haar en zorgen dat de kleur snel afbleekt en allerlei vreemde kleurschakeringen kan veroorzaken. Tot slot: vergeet je haar niet opnieuw te kleuren als je uitgroei hebt want een blonde uitgroei bij donker haar is echt niet mooi. (AV)